BEZVREMENSKI TREND: neodoljiva nijansa konjaka za topliji i atraktivniji životni prostor

Primijećujete sve češće sofe, fotelje, taburee… u profinjenoj nijansi smeđe, koja asocira na konjak, a neke i na karamel? Ona je svakako trend u interijerima, no kada bolje razmislimo, nije nikada ni izašla iz njih, zar ne?

 


Nekima je ova topla zemljana nijansa asocijacija na jesen ili pak interijere uređene u klasičnom, retro ili vintage stilu, a drugima, koji malo više prate novitete, pravi dizajnerski trend na koji treba obratiti pažnju.

Svijetla nijansa smeđe, koju mnogi zovu i konjak ili karamela, doista je sinonim za klasiku i interijere u kojima prevladavaju koža i masivno drvo, ali i trend u uređenju interijera. Iako je uvijek prisutna, sada je iznimno, pod utjecajem industrijskog stila i rustike, tražena pa možemo reći da je ona bezvremenski klasik.

Pronašli smo nekoliko ideja koje će vam pokazati kako boja konjaka sjajno funkcionira u stilski različitim interijerima kao i prostorijama doma.

 

Foto: Decoist

NASLONJAČ JE KRIV ZA SVE

Kultni dizajnerski naslonjač BFLY, odnosno leptir lounge stolica, u originalnom je izdanju bila od kože. Stoga nam je danas mnogima glavna asocijacija na boju konjaka upravo ovaj model sjedećeg namještaja, ali i koža. Mnoge njezine inačice postale su ‘must have’ komad u suvremenim interijerima.

Većina namještaja i detalja u konjak nijansi smeđe u modernim interijerima je od kože, iako je često zastupljena u plišu, kao i običnoj tekstilnoj tkanini.

Foto: Amazon

SOFA KAO SIMBOL STILA

Sofa, kutna garnitura ili naslonjač izveden u koži dobrodošao je u moderne dnevne boravke, a upravo ih koža čini da djeluju tako ‘classy’. Sjedeći element u prostoru može jedini biti u ovoj nijansi te ne morate nužno stvarati poveznice. Tako će on još više doći do izražaja i biti jak stilski akcent, a zbog svoje tople i profinjene nijanse neće biti previše upadljiv niti će gušiti prostor.

 

Foto: Bo Concept

 


TOP KOMBINACIJA: KONJAK + CRNA

Budući da je spada u spektar zemljanih boja, nijansa konjaka vrlo dobro se slaže sa svim neutralnim bojama. Popularnost industrijskog stila učinila je da trenutno najpoželjnija sa crnom  koja dolazi u akcentima. Ili obrnuto – da je konjak u akcentima, a crna u kombinaciji s bijelom ili drvetom dominira.

Istovremeno toplo i elegantno, sa stilom i spontano… Razmislite stoga o ovoj moćnoj kombinaciji!

Ostale efektne kombinacije su s petrolej plavom, plavo-sivom, tamno plavom, kadulja zelenom i tamno zelenom.

 

Foto: D40 Studio

 


TOP KOMBINACIJA BR.2: KONJAK + DRVO

Osim crne, konjak nijanse vole i udruživanje s drvenim površinama u prostoru. Naročito ako je riječ o svjetlijim nijansama, primjerice hrastovine. Ali, i tamne nijanse drveta mogu funkcionirati s konjakom. No, pripazite samo da budu suptilno dozirane!

Foto: Decoist
Komentari