Zaboravite keramičke pločice: drvo je hit u kupaonicama

Iako je svakako najčešći, keramika nije i jedini izbor za kupaonice – nakon svih prostorija u domu koje je “poharalo” prijašnjih godina, drvo je ove godine na velika vrata ušlo u u kupaonice.

Bilo da je riječ o kombinaciji s drugim materijalima poput popularnog, ali hladnog betona ili pak sveprisutnih pločica, drvo je materijal koji će unijeti dozu prirodnosti i ublažiti strog izgled svake prostorije. Svojom teksturom i prirodnim osjećajem pod prstima drvo je odavno zavladalo gotovo svim prostorijama u domu. Kupaonice su prilično dugo odolijevale trendu koji je diktirao vraćanje prirodi, prirodnim oblicima, materijalima i bojama, no čini se da je tome došao kraj. Upravo se ovaj materijal pokazao kao apsolutni hit ovogodišnjeg sajma Odörfer u Beču koji, uz onaj pariški, slovi za jedan od najvećih europskih sajmova specijaliziranih za kupaonski namještaj.

Trendovi i noviteti s jednog od najvećih sajmova kupaonskog namještaja
Zidovi u kupaonici – alternative keramičkim pločicama

Foto: Behance
Foto: Behance

Primjer kako kupaonici udahnuti dozu prirodnosti svakako je ova prostrana kupaonica. Drvo je u ovom slučaju kombinirano s velikim betonskim pločicama i kamenom. Materijali su to koji se odlično slažu i nadopunjuju, pa samim time kupaonica djeluje skladno i zanimljivo.

Noviteti u kupaonicama – funkcionalnost skrivena od pogleda

Bilo da je riječ o pravom drvu ili pak imitaciji, zasigurno će u svaku prostoriju unijeti dozu topline.

Foto: Behance
Foto: Behance

Što kažete na ovaj trend? Recite nam u komentaru!

Komentari