Moderne bijele kuhinje: dva idejna rješenja by studio Mirjana Mikulec

Bijele kuhinje su neprolazni klasik i ako se odlučite za ovakvu kuhinju, ona će uvijek biti aktualna. Ako ste u potrazi za inspiracijom, nudimo dva prijedloga uređenja studija Mirjane Mikulec koja će biti prikazana uskoro, u novim epizodama 23. sezone InDizajna!


Uređenje kuhinje spada u najzahtjevnije u domu. Riječ je o visokofunkcionalnoj prostoriji u kojoj je potrebno uskladiti toliko puno toga – od optimalnog razmještaja svih elemenata, preko koncepta unutrašnjosti ormarića i ladica, odabira stila – boja i uzoraka fronti, radnih površina, ručki, sudopera, uređaja….

Doista je potrebno uložiti priličan trud i vrijeme, a k tome i sredstva da bi se dobila kuhinja koja je maksimalno funkcionalna, dobro koncipirana te lijepa.

Dizajneri uvijek ističu kako birajući neutralne svijetle nijanse poput bijele, bež ili sive nećete pogriješiti. To je igra na sigurno jer ste dobili bezvremenski štih u svojoj kuhinji,  bez obzira na stil.

Među novijim projektima studija Mirjana Mikulec pronašli smo dvije moderne kuhinje u kojima dominiraju svijetle neutralne nijanse. Inspirirajte se, a finalno izdanje ovih kuhinja pogledajte u novoj sezoni InDizajna, koja kreće 19. ožujka!


PRVA

Projekt uređenja stana u novogradnji obuhvaćao je i dnevnu zonu otvorenog tipa u kojoj je i kuhinja s kutkom za  blagovanje koja će biti rađena po mjeri.

Kuhinja je u obliku slova L te je okrenuta prema dnevnom boravku, a između njih je stol za blagovanje koji je povišen pa funkcionira kao šank.

Prijedlog izgleda kuhinje pratio je ostatak interijera, a prema klijentovim željama koje su se odnosile na moderan stil, neutralne svijetle boje te ravne i pročišćene linije.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Predložene su svijetlosive fronte u iveralu te drveni dekor u vidu akcenta budući da je zastupljen u znatno manjoj mjeri. Šank odnosno blagovaonski stol zamišljen je u laminamu.

Jedan od zahtjeva u uređenju bio je i dosta mjesta za skladištenje – zato je u projektu predloženo da gornji ormarići budu do stropa, a dio ormara s bočne strane od poda do stropa.


IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

DRUGA

Druga kuhinja, zamišljena da se radi po mjeri, također je modernog koncepta, i jednostavnih, pročišćenih linija. Riječ je o jednolinijskoj kuhinji koja se proteže od zida do zida, a dio je otvorene dnevne zone.

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

I ova kuhinja ima gornje elemente od kojih je dio uvučen te kuhinjski otok koji služi kao mjesto za blagovanje ali i skladištenje, ali i policu u niši.

Za materijale su odabrani bijeli i tamnosivi iveral te onaj s uzorokom kamena.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI
Komentari