Kuhinja i blagovaona koje odišu toplinom

Svaki novi prostor izazov je za uređenje. Takav je i ovaj stan. Kuhinja i blagovaonica u njemu zauzimaju 28 četvornih metara i odignute su od dnevnog boravka.

Sama kuhinja prostire se na devet kvadrata. Budući da je cijeli prostor kuhinje i blagovaonice pravokutnog oblika, omogućili smo komunikaciju između ta dva prostora. Kuhinju smo stoga izradili u obliku slova U, i to tako da je dio prema stolu izrađen u većoj dubini, kako bi služio kao radna ploha i šank.

Boje su određene idejnim rješenjem. Od velike pomoći je 3D vizualizacija. Njome se može dobiti vjeran budući izgled prostorije.

Pri izradi namještaja po mjeri najveća prednost je zapravo to što se svaki kutak u potpunosti iskoristi i prilagodi prostoru. Dodatna prednost je svakako i izbor materijala čak do te mjere da se kombinira druga boja kantiranja baš kao i u ovoj kuhinji.

Kao obloga zida, umjesto pločica, odabrano je staklo u dvije nijanse. Bijela služi kao zaštita i nismo je željeli dodatno isticati kako bi se stopila sa zidom, dok smo sivi dio ukomponirali s ostalim dijelovima kuhinje.

Rasvjeta šanka, različiti modeli Toma Dixona, zanimljiv su dekorativni element koji podiže kuhinju, dok joj posebni šarm daje utor za začinsko bilje duž površine sa sudoperom.

Kombinacija lakiranog madijapana, kantirani rubovi, radna ploča boje oraha, integrirane aluminijske ručkice i skriveni ugradbeni aparati, čine cjelinu jedne svijetle kuhinje, koja komunicira s okolnim prostorima i u kojoj je provođenje vremena zaista užitak.

Komentari