DANIJELINA NOVA CRNA KUHINJA: prekrasan prostor inspiriran industrijskim stilom

Veliki otvoreni prostor dnevne zone od 60 četvornih metara u prizemlju obiteljske kuće omogućio je Danijeli da stvori kuhinju i blagovaonicu iz snova, u kojoj ima dovoljno mjesta za sve sadržaje.

 

 

 

Jedna od većih prednosti života u kući jest što vlasnici obično imaju više kvadrata na raspolaganju. A više kvadrata nudi svakako i više mogućnosti te lakše ostvarivanje svih želja i potreba u prostoru.

Naročito je to bitno za stvaranje dovoljnog broja spavaonica jer ipak svatko od ukućana želi imati svoju privatnost, ali i komfornu dnevnu zonu jer se u njoj okuplja obitelj na spravljanje obroka, zajednički objed te druženje u boravku. Također, ovo je prostor u koji pozivamo goste, pa je svaki kvadrat dobrodošao.

Danijelina dnevna zona doista je impresivna svojom površinom – 60 četvornih metara smještenih u prizemlju obiteljske kuće dovoljno je veliko za sve potrebe njezine obitelji. Kako boravak još uvijek nije do kraja uređen, odlučili smo vam pokazati kuhinju s blagovanjem, iako i one čekaju još neke detalje.

Foto: Privatni arhiv

Kuhinja od iverala, premazana soft mat lakom i dugačka 4,50 metara inspirirana je, kao i ostatak prostora, u industrijskom stilu, a ono što je nas oduševilo i što će vjerojatno i vama zapeti za oko jest kuhinja u kojoj dominira crna boja. Crna je sada nova bijela u interijerima, ali se rijetki odlučuju za nju. No, velika kvadratura i puno vanjskih otvora bili su moćni saveznici u opremanju crne kuhinje. No, ova boja nije bila Danijelin favorit.

“Crna je bila suprugov izbor. Kada je vidio ovu gotovu kuhinju u Lesnini, bila je to ljubav na prvi pogled. Rekao je – ta i nijedna druga. Prihvatila sam da ćemo imati crnu kuhinju, samo što sam joj onda još dodala sjaj”, otkriva Danijela. Prvo pitanje koje se nameće je li crna boja zahtjevna.

“Održavanje je jednostavno – povremeno pobrišem fronte mokrom, a zatim suhom krpom. Otisci se vide na frontama ako su ruke prljave i masne”, kaže vlasnica.

Foto: Privatni arhiv

 

Crni ormarići i kuhinjski otok kojima su pridruženi veliki drveni blagovaonski stol i stolice u kombinaciji drveta i kože kombinirani su sa svijetlim drvenim površinama, malim policama neobičnog oblika, bakrenim visilicama te dekorativnim kamenom kojim je obložen zid u kuhinji. Kontrasti svijetlog drveta, bakra i crne boje savršeno funkcioniraju u prostoru.

Kuhinjski otok funkcionira i radna površina, mjesto za pranje hrane te stol za brze obroke. Dimenzije od 3,10×1,20 su sve to omogućile.

Foto: Privatni arhiv

 

Ono po čemu je ova kuhinja posebna jest postojanje dva sudopera.

“Nisam htjela da se, dok pripremam hranu ili kuham, prljavo suđe povlači po otoku. Ovako ga odložim u sudoper iza sebe i radna površina mi je uvijek slobodna. Ovaj sudoper na otoku služi za pranje ruku i povrća dok kuhamo. Netko si olakša i stavi dvije pećnice, ja sam si stavila dva sudopera jer volim red u kuhinji dok kuham. Pored toga, imala sam dovoljno mjesta da to napravim, pa se nisam puno premišljala oko te ideje”, zaključuje Danijela.

Komentari