KUHINJA OD 7 KVADRATA: mali šank uz prozor nudi divan pogled uz jutarnju kavu i brze obroke

Zadatak cjelokupnog preuređenja stavljen je pred Mirjanu Mikulec i njene suradnike u jednom stanu predviđenom za najam. Ovaj put predstavljeno je rješenje za kuhinju od sedam kvadrata

 

 

Preuređenje stambenog prostora ozbiljan je i zahtjevan projekt. Svjesni ste da njegovo opremanje zahtjeva temeljito promišljanje kako prostor najkvalitetnije iskoristiti i koje greške valja ispraviti. Unatoč trendu povezivanja kuhinje s dnevnim prostorom, vlasnici nisu željeli unositi velike preinake u tlocrt stana od 107 kvadrata. Zato je kuhinja ostala na staroj poziciji, u zasebnoj prostoriji.

Odlučeno je da će elementi biti postavljeni u “L” oblik iz dva razloga. Klijent nije želio zagušiti prostoriju s previše elemenata, a potrebno je bilo stvoriti i kutak za brze obroke jer nema dovoljno mjesta za postavljenje blagovaonskog stola. Tako je nastala ideja o ugradnji šanka. Pozicija se ovdje nametnula sama po sebi. Veliki prozor na jednom zidu idealno je rješenje za postavljanje šanka upravo ovdje.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: IVAN ČREPIĆ

Medijapan u svijetloj i antracit sivoj odabran je za elemente i to prema postojećim pločicama koje se nisu mijenjale. Kvalitetne su i bez oštećenja pa nije bilo potreba za njihovom promjenom. Kada je riječ o kuhinjama ovakvog oblika, idealno je raditi namještaj po mjeri. U ovom slučaj, Elgrad se pobrinuo za njegovu izradu. Medijapan odlično funkcionira i kao maska za radijator pa je i taj problem elegantno riješen.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: IVAN ČREPIĆ

Kako je teklo uređenje ove kuhinje i o čemu se sve vodilo računa, pogledajte u videu.

 

 

 

 

 

Komentari