PO MJERI VLASNICE: elegantna spavaća soba s daškom romantike i ženskog toucha

Spavaća soba u obiteljskom domu čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri savršen je spoj klasike, ženstvenosti, romantike i – jednostavnosti. Baš kako je i željela vlasnica!

 

Spavaća soba mjesto je opuštanja i zato je pri uređenju važno voditi se osobnim ukusom kako bi prostor bio što ugodniji. Isto vrijedi i kada dizajner uređuje prostor. Klijentove želje bile su stoga glavna smjernica za uređenje spavaonice u obiteljskoj kući dizajnerici Mirjani Mikulec i njezinu timu.

Ovu je prostoriju klijentica naime zamislila kao elegantnu i ženstvenu sobu koja odražava njezin stil. Dizajnerica je odlučila modernizirati klasične elemente i kombinirala ih s ponekim modernim komadom. Kako prostor nije velike kvadrature, centralni komad u sobi je krevet, a  zidovi su postali osnovni “pano” za izražavanje kreativnosti.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Prvi prijedlog bila je soba s jednim dominantnim crnim zidom i krevetom bogatog uzglavlja. No, vlasnica se odlučila za svjetliju boju zida i tapete s motivom pruga koje su unijele klasičan izgled u interijer. Kako su u trendu kreveti s velikim uzglavljem, nije problem pronaći upravo onakav kakav smo zamislili. Visina i širina uzglavlja mogu se odrediti  u skladu s prostorom i veličinom sobe, a široka paleta tkanina daje slobodu za igranje bojama i odabir tkanine koja najviše odgovara vašem ukusu”, ističe Mirjana Mikulec koja je za krevet s uzglavljem odabrala onaj iz ponude Hespa.

Dominantni komad namještaja u ovoj spavaćoj sobi je krevet s visokim uzglavljem. Uz noćne ormariće jednostavnih linija postiže se skladna cjelina i željena klasika, a klasične linije provlače se i na stoliću za šminkanje koji se odlično uklopio u prostor. Stolić ujedno daje i dašak romantike.

Kako je tekao ostatak uređenja spavaonice i koji su još detalji dodani, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari