MALA SPAVAĆA SOBA: u skučeni izduženi prostor od 10 kvadrata stalo je sve potrebno

Pogledajte uređenje spavaće sobe u novogradnji. U malom stanu nalazi se i mala spavaća soba od svega nepunih 10 kvadrata. Želja vlasnika je bila da se u nju prenese ormar iz staroga stana i da soba bude čim prije gotova.

 


Vodimo vas u spavaću sobu izduženog oblika i površine od svega 1o četvornih metara. Studio Mirjane Mikulec imao je odriješene ruke što se tiče samog dizajna, a vlasnik je priželjkivao da se ormar iz staroga stana uklopi u prostor. Drugi zahtjev bio je da soba bude što prije gotova.

Sve potrebno Mirjana Mikulec je pronašla u Lesnini.

“Voljeli bismo dobiti profinjen izgled sobe pa ćemo birati tapecirani krevet s uzglavljem. Klijenti su ipak pristali na nove ormare, pa ćemo odabrati i njih, kao i pomoćne stoliće, tepih i detalje. Klijentima smo predložili zamjenu ormara kako bismo dobili dovoljno prostora za pravilan raspored namještaja. Njega smo birali u neutralnim tonovima, a dizajn ćemo naglasiti jednim dominantnim zidom”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prije namještanja, bilo je potrebno urediti zidove. Na dominatni zid, na koji dolazi uzglavlje kreveta postavljeno je nekoliko okvira od štukatura te je cijeli zid obojan u profinjeni i umirijući tamni ton ljubičaste. Osim ovog ljubičastog zida, svi ostali ostavljeni su u bijeloj. Upravo zato birani su bijeli ormari kako bi se dobio ujednačen izgled.

Kako bi se dodatno razigrao izgled prostorije, birani su prirodni materijali na pomoćnim stolićima koji su u ulozi noćnih ormarića, tepihu i visilici.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Iako mala, ova spavaća soba ima sve potrebno, a ne djeluje pretrpano. Ormar pristojne veličine, dovoljno velik krevet i pomoćne stoliće. Smještanjem ormara na zid uz vrata, dobili smo dovoljno prostora za krevet 160 x 200 cm. Iako smo birali bijele i sive komade namještaja, monotonija je razbijena bojom i štukaturama koje su podignule izgled”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari