Da, moguće je: spavaća soba od 5 četvornih metara

Jedan od zahtjeva u stanu od 40 četvornih metara u Zagrebu bilo je osmišljavanje dviju malih spavaćih soba, od kojih svaka ima samo pet četvornih metara. U njih nije bilo nimalo lako smjestiti ni osnovne elemente – ležaj i ormar pa je ovo bio doista izazov za studio Mirjane Mikulec…

 

Kada pomislite da ne može dalje odnosno manje, dogodi se interijer od svega 40 četvornih metara koji ima čak dvije spavaće sobe s površinom od nevjerojatnih pet kvadrata! Čini se nemogućim na prvi pogled opremiti prostoriju da bude funkcionalna i opremljena osnovnim komadima namještaja, a kamoli estetski privlačna, no timu Mirjane Mikulec pošlo je za rukom ispuniti zahtjeve vlasnika.

Dvije mini spavaonice od po pet četvornih metara – od kojih se u jednu ulazi iz hodnika a u drugu iz dnevne zone, dobile su pored osnovnih elemenata, ležaja i kreveta, i pregršt stila kao i dodatni prostor za skladištenje. Ormari su dobrim dijelom, kako ne bi oduzimali dragocjeni prostor prilikom kretanja prostorijom, morali doći iznad kreveta – to je bilo jedino rješenje. Korištene su neutralne svijetle nijanse da se prostor dodatno ne zaguši, a iveral u dekoru drveta unio je potrebnu toplinu i ugodu, baš kao i odabir posteljine, slika i ukrasnih jastuka.

Kako je tekao cijeli proces opremanja, pogledajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari