Stilski savršen, malo troši, povoljan za ugradnju: sustav za grijanje koji će vas oduševiti

Dolaskom niskih temperatura, počela je i sezona grijanja. Svi želimo da naš dom bude dovoljno topao, ali i da grijaća tijela budu svojim izgledom budu dio stilske cjeline. I naravno, da naši računi budu što niži. Sve to utjelovljeno je u infracrvenom grijanju…

 

 

Standardni grijaći sustavi koji koriste plin ili loživo ulje ili, pak, kamini -zahtijevaju puno brige i novca, a često ne izgledaju lijepo u prostoru.

“Radijatori na zidovima, koji su neizbježni kada je u pitanju grijanje na plin, često smetaju dizajnu. Tome se može doskočiti raznim rješenjima kao što su drvene maske. No, postoji način kako svoj interijer možete učiniti privlačnim bez vidljivih grijaćih elemenata“, ističe Mirjana Mikulec.

Riječ je o infracrvenom grijanju, odnosno IC panelima koji su poprilično novi na tržištu. Po kojem principu rade i što su zapravo, objasnio nam je Simon Ferjuc iz Ekosena:

“Infracrveno grijanje je antialergijsko, ne diže prašinu i jako dobro za kućne ljubimce. A što se tiče investicije, ona je puno ugodnija nego bilo koja druga koja se tiče grijanja. Ova vrsta grijanja ima vrlo povoljan utjecaj na okoliš, nema štetnih plinova i povoljna je za samo ljudsko tijelo. IC grijanje naime koristi se i u inkubatorima u rodilištima. Funkcionira tako da paneli zagrijavaju predmete, a oni onda kompletnu prostoriju. Zato je i energetski učinkovito”.

Infracrveni paneli mogu se koristiti u radnim prostorima, domovima i javnim ustanovama. Ovisno o željama vlasnika, bira se između nekoliko vrsta panela, a vrlo dobro funkcioniraju u bilo kojoj vrsti interijera, bilo da je riječ o poslovnim prostorima, manjim stanovima ili pak luksuznim domovima.

Foto: Ekosen

IC grijanje ne zahtijeva velike pripremne radove, što znači i manje ulaganja, ali i, prema tvrdnjama korisnika, manje potrošnje.

U video prilogu pogledajte i osobno iskustvo grijanja IC panelima, za koje se Simon odlučio umjesto plina te saznajte koliko je uštedio ugradnjom IC panela!

Danas postoji velik izbor kada je riječ o sustavima grijanja. Ono po čemu se ističu infracrveni paneli su cijena ugradnje i potrošnja. Odlučite li se za ovakav način grijanja prostora, savjetujemo vam da odaberete model koji će se vam se najbolje uklopiti u dizajn, ali i koji će dobro ispunjavati svoju funkciju.

Komentari