Moderne kuhinje nadahnute klasičnim stilom sve su popularnije

Pogledajte kako smo stvarali elegantnu kuhinju u prekrasnoj sivoj nijansi i nadahnite se u uređenju svoga doma. Pritom saznajte kako se mogu napraviti udubine u kuhinjskim frontama…

 

Kuhinje su ‘ozbiljan ‘ posao kada uređujete stan – vrlo su zahtjevne i njihovo osmišljavanje može potrajati doista dugo budući da sve treba biti isplanirano na milimetar. Pored toga, puno je kriterija koji trebaju biti zadovoljeni – od materijala koji moraju biti kvalitetni i izdržljivi, preko rasporeda uređaja i potrebe da sve bude nadohvat ruke i da se što više iskoristi prostor za skladištenje pa sve do estetske strane. Jer, svi želimo imati i lijepu kuhinju.

Novi projekt dizajnerskog studija Mirjane Mikulec uključivao je i uređenje kuhinje od 8 četvornih metara. Kako je riječ o novogradnji, vlasnici su odlučili kako neće mijenjati postojeće zidne i podne obloge od keramike. Kuhinju je dizajnerica koncipirala u obliku slova U koji omogućuje da se maksimalno iskoriste zidovi te laku prohodnost kroz sobu.

Vlasničina želja bila je da prostor odiše starinskim štihom te se dizajnerica odlučila za svijetlu sivu nijansu kuhinjskih fronti s uskim udubinama koje su dobivene tehnikom frezanja. Za otpornost se pobrinuo materijal laminam od kojeg je napravljena radna ploča. Kuhinji je dodan i staklena vitrina za posuđe.

Kako je tekao cijeli proces nastajanja kuhinje pogledajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari