Makeover kupaonice: kada je maknuta, a perilica i sušilica rublja sakrile su se u ormar

Mala obiteljska kupaonica već godinama čeka novo, ljepše i funkcionalnije izdanje. Velika kada zauzima previše prostora, kao i perilica i sušilica rublja, a pločice, osim što izgledaju neatraktivno i dotrajalo, imaju oštećene i zamrljane fuge. Tu je još i problem nedostatka mjesta za odlaganje prljave odjeće…

 

 

Tim Mirjane Mikulec potpisuje makeover stare obiteljske kupaonice, koja više ne izgleda nimalo atraktivno, ali i ima nekoliko “bolnih točaka” – preveliku kutnu kadu, dotrajale pločice i fuge, nedovoljno prostora za odlaganje prljavog rublja… Vlasnici žele riješiti te probleme kao i postići veću funkcionalnost – namjera im je zadržati postojeću perilicu i sušilicu rublja, a kako kada zauzima puno mjesta, voljeli bi je zamijeniti tuš kabinom.

“Osmislili smo tlocrt kojim ćemo tuš kabinu smjestiti cijelom širinom kupaonice, a perilicu i sušilicu skrit ćemo u ormar. Na taj ćemo način dobiti funkcionalniji i estetski atraktivniji prostor. Ormar ćemo smjestiti iza vrata, a prije toga bilo je potrebno pomaknuti poziciju školjke, odabrati i staviti podnu i zidnu keramiku, tuš kadu, slavine te ostatak sanitarija i detalje bitne za konačni dojam”, navodi Mirjana Mikulec sve izmjene koje će kupaonica doživjeti.

Što se tiče boja i uzoraka, odabrana je vječna i efektna kombinacija sive i dekora mramora te za ormare iveral s dekorom drveta koji su unijeli toplinu, s obzirom na to da dekor betona i mramora mogu djelovati hladno. Tako je po mjeri izrađen ormarić ispod umivaonika, nekoliko polica, kao i ormar koji skriva perilicu i sušilicu rublja, a služi i kao prostor za odlaganje stvari.

Tušem u ravnini poda stvorilo se više mjesta u kupaonici, ali i dašak elegancije. Ova varijanta je usto znatno praktičnija od kade jer zauzima manje mjesta i jednostavnija je za održavanje.

 

Pogledajte u video prilogu kako je tekao cijeli makeover, korak po korak!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Komentari