DNEVNI BORAVCI BY MIRJANA MIKULEC: evo kako u omiljenu prostoriju uklopiti ormare, police i komode

Prilikom uređenja stanova, prednost najčešće dajemo dnevnim boravcima jer upravo tamo provodimo najviše vremena. Osim sjedećih garnitura i manjih komada namještaja, od velike pomoći pri uređenju bit će vam zasigurno namještaj po mjeri. Pokazat ćemo vam nekoliko primjera kako ga uklopiti u svoj dom.

 

 

Dnevni boravci često čine jedno s blagovaonskim dijelom, a nerijetko su povezani i s kuhinjskim prostorom. Ovisno o potrebama ljudi koji žive u njemu često se u dnevnim boravcima smješta i radni dio, kao i onaj za odlaganje.

“Ono što naši klijenti najčešće traže je dodatno mjesto za spremanje stvari. Velikim ormarima ili vitrinama nerijetko se zatvara prostor pa je naš cilj izbjeći taj scenarij i to tako da se poigramo oblicima ili materijalima”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Pokazat ćemo vam rješenja za uređenje koja je studio Mirjana Mikulec interijeri realizirao u suradnji s Elgradom u stanovima klijenata, sukladno njihovim željama i potrebama.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Jedan od njih je tv zid na kojem se kombiniraju otvorene i zatvorene police. Uključite li u ovo još i kombinaciju dekora, vaš će prostor dobit jedinstven izgled koji će odgovarati ostatku uređenja.

Konkretno u ovom slučaju (fotografija ispod), u prostoriju od 17 kvadrata zadatak nam je bio smjestiti dnevni boravak i blagovaonicu. Upravo zato bilo je potrebno osmisliti rješenje s namještajem po mjeri koje će povezati ove dvije funkcije.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

“Pri izradi namještaja po mjeri, pogotovo ako je riječ o dnevnom boravku prednosti su brojne. Isto je i kada je riječ o materijalima čiji odabir ponajprije ovisi o broju ukućana, ali i njihovoj dobi. Uključimo li u to i širok raspon cijena, mogućnosti su zaista velike. Trenutno su među popularnijima mat završne obrade, prirodni dekori kao što su drvo ili beton ali i igra bojama”, govori Mlade Lovreković iz Elgrada.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Na primjeru drugog dnevnog boravka cijeli jedan zid se zatvorio ormarima, no otvorene police u drugoj boji, kao i mala niša za radni stol, nisu zatvorili prostor, već su zaokružili cjelokupni izgled boravka. Tome je doprinijela i mala TV komoda na metalnom postolju.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Želite li ujednačen izgled dnevnog boravka, za TV zid birajte dekore koji će se bojama složiti s ostatkom namještaja. Vrlo popularna kombinacija toplog dekora drva s hladnim dekorom betona bit će nenapadna, a vašem će prostoru dati profinjen izgled, u što se možete uvjeriti na primjeru dnevnog boravka.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U video prilogu pogledajte preostali prijedloga uređenja dnevnog boravka za samca s namještajem po mjeri te se inspirirajte za svoju omiljenu prostoriju u domu!

 

Komentari