MODERNA DIZAJNERSKA OAZA: prostrani funkcionalni stan u zagrebačkoj novogradnji za tročlanu obitelj

Interijer stana u Zagrebu od 130 kvadrata uredio je studio Mirjane Mikulec i kroz ovu, 18. sezonu InDizajna, mogli ste pratiti njegovo stvaranje, a sad je vrijeme da pogledate kompletan prostor.

 

 

 

InDizajn i Mastercard vode vas u novi dizajnerski prostor koji potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri. Riječ je prostranom stanu od 130 četvornih metara u širem centru Zagreba koji je postao novi dom mladoj tročlanoj obitelji.

Iako se radi o novogradnji, s obzirom na želje klijenata, u stanu su u sklopu uređenja napravljene i određene promjene. U prostoru koji je prema početnom rasporedu imao četiri manje spavaonice, dvije su, na prijedlog arhitekata, spojene u jednu veću, a povećana je i kupaonica koja je također preuređena.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Stan tako sada čine dvije spavaće sobe, dječja i proširena roditeljska, koja ima veću kupaonicu i garderobni prostor. Treća soba ima ulogu gostinjske, a tu su još i kupaonica i gostinjski toalet te velika otvorena cjelina koju čine dnevni, blagovaonski i kuhinjski prostor.

Uvažavajući želje klijenta, prostor je osmišljen kao moderan i funkcionalan dom, bez suvišnih ukrasa i previše boja te je inspiriran skandinavskim dizajnom.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

“Stan je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću. Upravo je prostrani dnevni dio centralni dio stana u kojem dominiraju neutralni tonovi i nježne nijanse kao akcenti, prirodni materijali i kombinacija suvremenih i skandinavskih elemenata. Budući da se nalazi na šestom katu, želja vlasnika bila je da nema zavjesa što se pokazalo kao dobra odluka kako zbog dnevnog svijetla tako i zbog pogleda”, ističe Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Dnevna zona koja se prostire na 38 četvornih metara u potpunosti je otvorena i povezana kako bojama, tako i materijalima te je većina namještaja u njoj, kao i ostatku stana, rađena po mjeri.

U kuhinji dominira bijela boja te uzorci mramora i betona, a sve je oplemenjeno dekorom drveta od kojega su izrađene i efektne police te radna ploha šanka. Kuhinju i boravak povezuje blagovaonica, smještena uza zid.

“Zahvaljujući kvadraturi, dobili smo puno mjesta oko blagovaonskog stola, a izradom tapecirane klupe po mjeri vratili u prostor ovaj nekada vrlo popularni komad”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

U roditeljsku sobu unesena je doza luksuza samom činjenicom da u svome sklopu ima kupaonicu i garderobu, no i odabirom materijala, uzoraka i detalja.

Dječja soba prilagođena je željama djeteta pa je korištena bijela boja s akcentnim ružičastim nijansama. Pomoću namještaja po mjeri omogućeno je potpuno iskorištavanje prostora i stvaranje oblika u kojem će mlada vlasnica sobe uživati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Pogledajte u video prilogu kako ovaj prostrani stan izgleda u cijelosti!

 

Komentari