Simfonija pastelnih tonova u domu mlade dizajnerice interijera

Souraya Hassan je prava ekspertica za interijere. Pored projektiranja i uređenja interijera, bavi se njihovim fotografiranjem i stiliziranjem za potrebe magazina i tv priloga. Već neko vrijeme ima i svoj blog koji nosi naziv njezina studija Binti Home. Zavirite u njezin dom u Amsterdamu i uberite pregršt dobrih ideja…

 

 

Životni prostori dizajnera i arhitekata uvijek izazivaju više pozornosti nego oni ostali. I to ponajviše jer želimo vidjeti kako su znalci opremili svoja četiri zida, koji stil vole i koje materijale i boje preferiraju…. Obično je u sklopu interijera i radni prostor, pa nas zanima mjesto na kojem stvaraju svoje kreacije i kombinacije. Njihovi domovi su i velika inspiracija koju možemo upotrijebiti u preuređenju svoga doma.

 

Foto: Binti Home

Interijer odiše atmosferom doma

Stan nizozemske dizajnerice, fotografkinje i stilistice Souraye Hassan, podrijetlom s Bliskog Istoka, upravo je primjer sjajno namještenog interijera i veliki izvor inspiracije. Pokazuje nam i kako u stan dozvati što više svjetla i učiniti ga prozračnim te kako interijeri ne trebaju biti pretenciozni i natrpani dizajnerskim namještajem da bi bilo dobri, nego prije svega odisati atmosferom doma.

 

Foto: Binti Home

Stan s dvije blagovaonice

Riječ je o vrlo ugodnom, šarmantnom i prozračnom interijeru od 80 četvornih metara koji obiluje prirodnom svjetlom i zrači nevjerojatnom vedrinom. I to baš na svakom koraku. Sastoji se od velike dnevne zone povezane u jedan prostor zahvaljujući djelomično srušenim zidovima.

Posebnost ili bolje rečeno privilegij ove dnevne zone jest što ima dvije blagovaonice – jednu u sklopu kuhinje, te drugu kao izdvojenu cjelinu koja se nadovezuje na dnevni boravak.  Ostatak stana čine dvije sobe – spavaća i radna te kupaonica i toalet.

Foto: Binti Home

Osnova – neutralni tonovi

Osnova stana su neutralni tonovi na koje su se nadovezali oni nježni pastelni – sivi, zeleni, ružičasti… Oni su domu donijeli mekoću i ženski touch te dozu profinjenosti. Istovremeno, stan osvaja svojom toplinom čemu su najviše doprinijeli materijali poput drveta, pamuka, vune te zelenilo. Posebnost mu daju etno uzorci i motivi koji dizajnericu podsjećaju na njezino podrijetlo.

 

Komentari