Blogerica Marija Kosovec: bilje daje toplinu prostoru i stvara oazu u kojoj volim boraviti

Insta blogerica Marija Kosovec i njezin profil @miimavintage dobro su poznati svim ljubiteljima interijera. Na njemu ova mlada mama, inače inženjerka kemije zaposlena u jednoj domaćoj kompaniji, objavljuje šarmantne inspiracije iz svoga doma i svakodnevnog života svoje obitelji. Zavirite u njezin dom!

 

 

Instagram profili interior blogerica izvrsna su inspiracija, ponekad i znatno utjecajnija od bilo koje druge platforme. Autentičnost, životne sitnice, slike svakodnevice i konkretni, životni interijeri s kojima se možemo poistovjetiti prije svega su razlog popularnosti. Baš takav je profil @miimavintage iza kojeg se krije Marija Kosovec.

Mlada inženjerka kemije, zaposlena u jednoj domaćoj kompaniji, u slobodno vrijeme uživa u svojoj obitelji i hobiju – uređenju interijera. Riječ je o stanu površine oko 80 četvornih metara koji se nalazi na etaži obiteljske kuće. U njemu Marija živi sa suprugom i dvoje djece – sinom od 4,5 godine te jednomjesečnom kćerkom.

Iako je prije useljenja stan temeljito renoviran (uključivao je mijenjanje tlocrtnog rasporeda koji je sada funkcionalniji i prilagođen suvremenom načinu života), naša Insta blogerica uvijek voli mijenjati izgled svoga doma. Kada nešto volite i uživate u tome, onda doista nije teško razmještati namještaj, mijenjati detalje, često bojati zidove…

 

Marija Kosovec / Foto: @miimavintage

“Raspored namještaja mijenjam ovisno o sezoni ali i raspoloženju. Ponekad je dovoljno da stavim nove jastučiće ili promijenim stolice u blagovaonici i prostor dobije novi šarm, a kako želim veću promjenu, bacam se na bojenje zidova ili promjenu tepiha”, otkriva Marija. Veći dio njezina doma zauzima dnevna zona ispunjena kao i ostatak stana, jednostavnim i lijepim, nerijetko vrlo povoljnim komadima namještaja inspiriranima skandinavskim stilom. Kuhinja, blagovanje i boravak povezani su u jednu cjelinu, a ostatak interijera čini privatna zona u kojoj su roditeljska i dječja soba te kupaonica.

Ono što najviše očarava u Marijinu domu su detalji i – zelenilo. Upravo zbog ovih elemenata ovaj interijer svidjet ćete se i onima koji vole topliji kolorit te nisu naklonjeni skandi dizajnu.

Foto: @miimavintage

Zelenilo, bilo rezano cvijeće i bilje u vazi ili posađeno u teglama ili pak otisnuto kao uzorak na detaljima, osvježava prostor te mu daje poseban stilski pečat.

“Ljubav prema zelenilu započela je dok sam živjela u roditeljski kući. Uvijek smo uređivali okoliš oko kuće i moja mama je sadila cvijeće tako da sam to zavoljela. Prvenstveno sam uživala u uređivanju vrta a onda se to preselilo i u stan”, objašnjava blogerica te skromno dodaje kako nije stručnjak za sobno bilje, ali da je tijekom vremena shvatila kako ono daje toplinu prostora te stvara oazu u kojoj voli boraviti.

No, razlog obilju zelenila u njezinu domu ne krije se samo u ljubavi prema njemu.

Foto: @miimavintage

“Zelena je moja omiljena boja pa se često takvi botanički uzorci nalaze i na posteljini ili ukrasnim jastucima, a i nekako su u trendu zadnjih godina pa nije teško pronaći uzorak koji se dobro uklapa u moj prostor premda se trudim ne pretjerati”, govori blogerica.

Ako ne znate koje biljke birati za svoj dom, a želite da budu atraktivne i u trendu, Marija savjetuje da svakako razmislite o monsteri ili pak kineskom dolaru. No, bitno je, ističe, ne robovati trendovima, nego osobni izbor staviti ispred toga.

Moja je preporuka da ipak uzmete biljku koja se vama sviđa, a prvenstveno onu kojoj se možete posvetiti onoliko koliko ona to zahtijeva.

Komentari