STAN U ZAGREBU: zavirite u prijedlog uređenja prije nego što vidite finalni izgled u novoj sezoni InDizajna

Uskoro, 25. rujna, kreće nova 22. sezona InDizajna, u kojoj ćete moći vidjeti atraktivne realizacije (pre)uređenja mnogih prostora koje potpisuje studio Mirjane Mikulec. Donosimo vam jedno idejno rješenje interijera čiji finalni izgled ćete gledati u novoj sezoni!

 


Studio Mirjane Mikulec potpisuje projekt uređenja stana na zagrebačkoj Šalati. Interijer površine 100-injak četvornih metara jedan je od tri stana koji se nalaze obiteljskoj kući staroj skoro 100 godina. Pročelje kuće u dobrom je stanju budući da je obnavljana te ima novu fasadu i otvore kao i krovište. No, stan koji trenutno uređuje tim Mirjane Mikulec zatečen je u prilično derutnom stanju te je trebao temeljitu adaptaciju.

Ona je uključivala  stavljanje novih instalacija, podova, obnovu neravnih zidova i stropova, ali i neke prostorne preinake. Kako je riječ o starinskom stanu, bilo je potrebno rušiti neke zidove i učiniti prostor funkcionalnijim te ga prilagoditi potrebama tročlane obitelji.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

To je bio jedan od glavnih zahtjeva vlasnika, bračnog para s djevojčicom predškolskog uzrasta. Željeli su kuhinju otvoriti prema blagovaonici i dnevnom boravku, za što je bilo potrebno rušenje zidova koji su ih dijelili. Također, kako bi dnevni prostor bio veći, smanjena je pomicanjem zidova površina hodnika.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

I u ostatku prostora koji je imao tri spavaće sobe i veliku kupaonicu dogodile su se preinake. Kupaonica se podijelila na dva dijela i u manjem je osmišljen gostinjski toalet. Jedna od spavaćih soba pretvorena je u garderobni prostor koji tek čeka svoje idejno rješenje – to su vlasnici ostavili za kraj. Stoga u roditeljskoj spavaćoj sobi nije bilo potrebe za garderobnim ormarom.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Povezivanjem kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom u otvoreni prostor, dnevna zona izgleda znatno veće, prostranije i svijetlije. Vlasnici su ovim preinakama dobili moderniji i funkcionalniji prostor.

Drugi zahtjev odnosio se na uređenje u modernom stilu – sviđala im se jednostavnost inspirirana klasikom i minimalizmom, ali su željeli da drvo bude prisutno u prostoru jer donosi toplinu.

Tako je kuhinja zamišljena u kombinaciji sive i drvenih površina, a blagovaonski stol i stolice od svijetlog masivnog drveta. Njihov pročišćeni, jednostavni dizajn u potpunosti se uklopio u ostatak prostora.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dnevnim boravkom dominira maslinasta kutna garnitura koja je unijela toplinu i ugodu te dašak prirode. Također, i u kupaonicama i toaletu uneseni su drveni elementi, ali u znatno tamnijem tonu od onog u dnevnoj zoni.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Namještaj je kombinacija gotovog i onog rađenog po mjeri (kuhinja, police za knjige u dječjoj sobi, noćni ormarići i paneli u spavaćoj sobi kao i stolić za šminkanje, ormarići u kupaonici te tv zid i police u dnevnom boravku).  Tako se maksimalno iskoristio prostor i osmislio prema željama vlasnika.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

 

 

 

Komentari