Prazan prostor pod krovom pretvoren u funkcionalan stan od 42 kvadrata

Neiskorišteni prostor u potkrovlju stare zgrade u Parizu sada je postao lijep mali stan od 42 kvadrata, ugodan za život jedne osobe ili para.

 


Vlasnici prostora u pariškom potkrovlju angažirali su dizajnericu Quitterie de Pascal iz studija Mise en scène da im pomogne urediti prostor koji bi namijenili za najam, a kasnije za život svoje djece, kada odluče odseliti od njih.

Lokacija, kvadratura i pozicija u potkrovlju za sada se činila idealnom za najam, a i mladim ljudima su ovo primamljive karakteristike za životni prostor.

Foto: Lili in Wonderland

Riječ je o prostoru kojeg je trebalo uređivati od nule, imao je samo vodovodne instalacije. Od rasporeda, namještanja, kupaonice i kuhinje pa do dekoracije, sve se to moralo napraviti u projektu uređenja.

Foto: Lili in Wonderland

Stan je uređen prema željama vlasnika: da ima izdvojen prostor za spavanje i radni kutak, te da kuhinja sa stolom za blagovanje ne bude premala. Također, da uređenje bude u prirodnim materijalima, s profinjenom atmosferom kao i svijetlim, nježnim tonovima. Sve unutar razumnog proračuna, s obzirom na opseg posla kojeg je trebalo obaviti.

Foto: Lili in Wonderland

U izduženom prostoru površine 42 kvadrata sada se nalazi dnevna zona s kuhinjom,  blagovaonskim stolom, sofom i komodom, spavaća soba odijeljena staklenom pregradom te hodnik s radnim prostorom i kupaonica.

Foto: Lili in Wonderland

Svijetle površine i reduciran namještaj na samo nužne komade optimizira prostor i donosi prozračnost i protočnost.

Prirodni materijali kao što je drvo kao i tople boje poput terakote zagrijavaju prostor. O tome najviše svjedoče grede u dnevnoj sobi, podne pločice od terakote na ulazu i boja terakote na jednom od kuhinjskih zidova.

 

Komentari