Zavirite u hotel kakav još niste vidjeli

Karakoy se nalazi na popisu svakog turista koji posjeti najveći turski grad, i to ne bez razloga – povjesni je to centar trgovine, grad pomoraca, ribara i svjetskih putnika. Nalazi se tik uz pristanište brodova, a ondje je smješten i time inspiriran hotel.

Ako ste očekivali još jedan uobičajen hotel s jednostavnim linijama, profinjenog i čistog dizajna, prevarili ste se. Ovaj hotel otvoren je prije tri godine, a osnovna je ideja bilo stvaranje mjesta koje će odisati atmosferom istanbuske luke.

Room Details 1

Impresivni, masivni kreveti izrađeni su od željeza, materijala koji se koristi za gradnju brodova. Odabir nije nipošto bio slučajan, baš kao ni ostatak materijala. Kupaonicu tako krase željezni zidovi i klizna vrata. Tu su i neizbježno drvo te beton. Interijeri su “začinjeni# pokojim dizajnerskim komadom namještaja i djelima lokalnih umjetnika s motivima iz turske povijesti i kulture.

Standart Room 1
Screen Shot 2015-05-26 at 09.45.07

Koncept sobe koja podsjeća na luku prenesen je i na lobby. Osmišljen je tako da posjetitelji osjete način života lokalnih stanovnika i duh mjesta. Prostorom dominiraju hrđa, lanci, namještaj koji kao da je dospio sa svih krajeva svijeta i starine.

Lobby

Posjetitelji željni istinskog upoznavanja kulture, mentaliteta i načina života zasigurno neće zaobići ovaj mali bosoprski biser u čije zidove je utkana prava priča o četvrti Karakoy.

SuBUP Rooftop View Topkapi Palace

SuBUP Rooftop View Galata Tower

 

Komentari