Ovdje bismo voljeli popiti barem kavu: topli i razigrani dom četveročlane obitelji

“Kuća na Baliju”, kako je Shoko design nazvao svoj novi projekt inspirirana je ovom egzotičnom zemljom, ali je dominantan stil uređenja kombinacija skandinavskog i rustikalnog stila, što je prepoznatljiv dizajnerski rukopis ovog poljskog studija

 

 

 

“Kuća na Baliju”, kako je Shoko design nazvao svoj novi projekt inspirirana je ovom egzotičnom zemljom, ali je dominantan stil uređenja kombinacija skandinavskog i rustikalnog stila, što je prepoznatljiv dizajnerski rukopis ovog poljskog studija Stara katnica u predgrađu Varšave doživjela je potpunu modernizaciju, ali stil uređenja itekako je nadahnut tradicijom i egzotikom. Dizajneri iz studija Shoko Design odgovorili su na zahtjev vlasnika, mladog para Piotra i Ivane, roditelja dviju malih djevojčica, da unese neke elemente Balija kojeg obožavaju.

Tako je spoju rustikalnog i skandinavskog stila dodana inspiracija Balijem u vidu detalja od pletenog bambusa i prirodnog drveta – visilica, zidnih ukrasa, košara i torbi koje su vlasnici donijeli sa svoga putovanja u ovu egzotičnu zemlju. Adaptacija je uključivala nove podne i zidne obloge, instalacije, kupaonice i kompletan namještaj u interijeru kao i dekor te je stvoren moderan obiteljski dom koji odiše toplinom i spontanošću. Tome su doprinijeli prirodni materijali – drvo, pamuk, opeka i vuna te brojni detalji.

Dječja soba posebna je priča – skandinavski stil ovdje je oplemenjen pastelnim tonovima i originalnim i kreativnim dizajnerskim rješenjima. Prizemlje se sastoji od dva nivoa – dnevna zona i spavaća soba povezane su malim stepenicama i staklenim vratima, a na katu se nalazi dječja soba te dvije manje sobe koje su sada neiskorištene, a u budućnosti će služiti kao dodatna dječja soba odnosno radna soba. Tako će u potpunosti biti zadovoljene potrebe ove mlade obitelji iz Poljske.

 

 

Komentari