MINIMALIZAM S DUŠOM: fantastičan dvoetažni stan s pogledom koji oduzima dah

Minimalistički stil nudi jednostavnost i profinjenost te u njemu dolazi za do izražaja dizajn, ali i oblici i teksture. No, ono što mu mnogi zamjeraju jest – nedostatak topline. Da se može ostvariti i jedno i drugo u istom prostoru, dokazuje primjer idejnog rješenja dvoetažnog stana

 

 

Prekrasan dvoetažni stan s galerijom nalazi se u blizini Lavova u Ukrajini, u urbanim vilama okruženima prirodom koja stvara dojam da se nalazite na selu. Uređenje interijera potpisuje dizajnerica Marta Gord, a mi vam donosimo idejno rješenje. Prema želji vlasnika interijerom vlada minimalistički dizajn s reduciranim brojem detalja, uzoraka i boja.

3D vizualizacija: Marta Gord

Dizajnerica je u oblikovanju prostora intenzivno koristila sive nijanse koje se protežu kroz sve prostorije – od dnevne zone i gostinjskog toaleta u prizemlju do spavaće i radne sobe i kupaonice na prvoj etaži.

3D vizualizacija: Marta Gord

Pored sive, u interijeru su zastupljene obilato bež i bijele nijanse, s dodatkom crnih i ružičastih akcenata. Pastelne nijanse ružičaste, drvene površine te detalji od bambusa dali su prostoru potrebnu toplinu, što je bio jedan od zahtjeva klijenata. Naime, uz minimalizam, htjeli su da se u njihovu domu ipak osjeti atmosfera doma.

3D vizualizacija: Marta Gord

Prostor sam po sebi djeluje impresivno i prozračno zbog visokog stropa i galerije koja se nalazi u centralnoj prostoriji u dnevnoj zoni. S galerije, koja je ograđena debelim prozirnim staklom se ulazi u spavaću u radnu sobu te kupaonicu. Dnevni dio interijera okrenut je prema dvorišnoj strani i zahvaljujući velikim otvorima dobiva obilje prirodne svjetlosti te nudi prekrasan pogled na prirodu.

3D vizualizacija: Marta Gord

Dodatni adut dnevnog prostora je velika površina koja je omogućila smještanje velike kuhinje u obliku slova L koja je zadovoljila sve potrebe za skladištenjem, zatim velikog blagovaonskog stola te dnevnog boravka s velikom i udobnom garniturom geometrijskih linija.

 

Komentari