MODERNO GNIJEZDO ZA MLADI PAR: osvojila nas je kombinacija sive, crne i plave

Zavirite s nama u moderan trosobni stan koji je švedski studio Moodhouse uredio za mladog programera i njegovu partnericu. Prostor, baš kako su željeli, odiše elegancijom i jednostavnošću

 

 

 

Mladi par prije useljenja u svoj novi dom, trosobni stan s otvorenim tlocrtom, obratio se studiju Moodhouse za prijedlog uređenja te nakon toga, u suradnji s dizajnerima osmišljavao prostor korak po korak.

Uređenje su diktirale želje klijenata kojima se sviđa skandinavski stil, ali i elegancija, koja je sada u trendu. Isto tako, pobornici su jednostavnosti i preferiraju neutralne tonove što je itekako vidljivo u finalnom izdanju stana.

Foto: Moodhouse

Dominiraju bijela i bež koje čine podlogu na koju su stavljene siva te kao akcenti crna i plava. Crna i plava provlače se svim prostorijama doma. Iznimka je jedino kupaonica u kojoj nema fiksnih elemenata u plavoj nijansi, no nju vlasnici, ako požele mogu unijeti na detaljima poput ručnika ili dozatora za sapun.

Foto: Moodhouse

Centralni prostor stana čini dnevna zona koja ima otvoreni koncept, ali su sadržaji (kuhinja, blagovanje i boravak) podijeljeni na dva načina, u kojima je u glavnoj ulozi zid. Tako kuhinju od boravka dijeli mali polu-zid, a blagovaonicu od boravka zid sa slikama, crtežima i posterima koji vertikalno označava granicu između dva sadržaja.

Foto: Moodhouse

Iz dnevne zone ulazi se u radnu sobu koja jednog dana ima tendenciju postati dječja. Za sada je to radni kutak i mjesto za odmor te soba za goste kada prespavaju kod njih. Ostatak stana čine spavaća soba, hodnik te kupaonica u kojoj je vrlo praktično riješeno pozicioniranje perilice i sušilice rublja.

 

Foto: Moodhouse

Suzdržanost koju stvaraju neutralni tonovi ublažilo je i utoplilo uključivanje plavih akcenata, tkanina poput baršuna i pamuka te prirodnih i organskih elemenata vidljivih u namještaju i detaljima.

 

Tlocrt
Komentari