SJAJNA PRENAMJENA: zadnji kat tvornice tekstila pretvoren u divan stan s galerijom

Stanovati u bivšoj tvornici za mnoge je izazov s obzirom na ambijent, ali i uređenje prostora koji nije klasična stambena arhitektura. Pogledajte jedan takav moderan interijer na zadnjem katu ex tekstilne tvornice!

 


Vodimo vas u prekrasan stan ukupne površine 70 četvornih metara koji se nalazi u nekadašnjoj tekstilnoj tvornici u Londonu. Tvornica je pretvorena u stambenu zgradu s nekoliko stanova, a naš se nalazi na zadnjem katu.

Foto: The Modern House

Upravo su zadnji kat i velika visina stropa omogućili stvaranje galerije na kojoj se nalazi spavaća soba. Budući da je cijeli stan otvoreni prostor, s ograde na galeriji pruža se pogled na dnevni boravak i blagovaonicu na prvoj etaži. Na toj etaži nalazi se još i kuhinja, radni kutak te kupaonica.

Foto: The Modern House

Očuvano je originalno pročelje tvornice, tako da su zadržani i veliki prozori kroz koje dopire obilje svjetlosti. Spavaća soba i kuhinja koje su uvučene i najudaljenije od vanjskih otvora dobivaju dovoljno prirodnog svjetla i ne doimaju se skučeno niti mračno.

Foto: The Modern House

Stan je moderno uređen, s elementima koji ga povezuju s industrijskim stilom i prvotnom namjenom zgrade. Uređenje se temelji na korištenje crne u kombinaciji s tirkiznom nijansom. No, kako su zidovi i podovi neutralni, stanu su baš odgovarali tirkizna i šareni uzorci na detaljima da ga malo podignu.

Foto: The Modern House

U stvaranju dinamike i svježine u stanu uvelike su pripomogli originalni detalji te nekoliko tegli zelenila. Problem skladištenja riješen je ugradbenim, jedva primijetnim ormarom koji se skriva iza stepenica. Dodatni prostor za pohranu osiguran je na galeriji – preko puta kreveta nalaze se duž cijelog zida niske komode.

Foto: The Modern House
Komentari