PASTELNI RAJ S MAŠTOVITIM INTERIJEROM: ovaj je stan savršen za “kampiranje”

Originalnih mjesta u kojima su se dizajneri doista poigrali i bili spremni na eksperiment – nikad dosta, zar ne? Dobra su doza inspiracije te pomiču granice naših razmišljanja i percepcije stambenog prostora. Takav je i stan u Grazu u koji vas vodimo…

 

 

Dizajnerica i vlasnica popularnog Frederics Caravan Lofta’, Simone Kovac, zaslužna je za svaki detalj u ovom genijalnom stanu. Njena je misija kod uređenja interijera osmisliti prostore koji nisu samo lijepi, već su i funkcionalni. Smatra kako je ponekad potrebno malo hrabrosti za isprobavanje nečega novog i drugačijeg, a tada se to pretvara u izazov koji će se zasigurno isplatiti. Željela je ponuditi Airbnb smještaj koji će privlačiti pažnju i osvajati svojom posebnošću, a u tome je i uspjela.

Foto: Sebastijan Kodba / Little Fashion Paradise

 

Ono što čini ovaj stan tako drugačijim i posebnim jest obnovljena retro kamp prikolica koja ne služi samo za dekoraciju već ima i svoju funkciju – služi kao spavaća soba s bračnim krevetom! Kampiranje nikad nije bilo tako jednostavno, zar ne?

Foto: Sebastijan Kodba / Little Fashion Paradise

 

Pastelne boje u interijeru u posljednjih su nekoliko godina postale veliki hit, a na primjeru ovog stana koji je prava rapsodija pastelnih nijansi možemo vidjeti koliko dobro baby roza, svijetloplava i pistacio zelena funkcioniraju zajedno. Pored zidova i na detaljima, pastelni tonovi nalaze se i na namještaju i sjajno funkcioniraju! Ubacivanjem svijetloružičaste sofe ili primjerice pistacio zelenog hladnjaka, postigla se razigrana atmosfera u prostoriji, a dala joj je pored toga vedrinu i šarm.

Foto: Sebastijan Kodba / Little Fashion Paradise

 

Stan se sastoji od jedne glavne prostorije koja je strateški podijeljena na nekoliko zona i kupaonice. Open space koncept interijera spaja boravak, kuhinju, blagovaonu i kamp kućicu u jednu cjelinu.

Podovi i zidovi u neutralnim nijansama čine interijer preglednim i svijetlim, a i ostavljaju prostora za igranje ukrasnim detaljima poput tapeta s motivom prirode ili imitacijom opeke u svijetloplavoj boji.

Foto: Sebastijan Kodba / Little Fashion Paradise

 

Ovakvim postmodernističkim pristupom uređenju interijera dizajnerica je u prostor unijela pozitivnu energiju, a smještaj pruža i mogućnost “kampiranja” bez obzira na vrijeme vani. Stan se može iznajmiti preko Airbnba za otprilike 150 eura po noći, a ima kapacitet za četiri osobe. 

Komentari