BOGATSTVO BOJA: trosobni stan mlade obitelji prava je moderna oaza vedrine

Neutralna baza s jarkim akcentima i spektakularan dekor je ono što ovaj trosobni moderni obiteljski dom čini posebnim i daje mu vedrinu. Prava inspiracija za sve koji vole dinamične i funkcionalne prostore!

 


Vlasnici ovog trosobnog stana, obitelj s malom kćeri i psom obratili su se dizajnerici Aleni Matisovoj iz studija Matis Interior sa zahtjevom za mirnim, modernim ali i bezvremenskim interijerom.

Foto: Matis Interior

Bilo je potrebno opremiti udoban zajednički dnevni prostor, jer obitelj volji provoditi vrijeme zajedno, radni kutak jer vlasnici povremeno rade od kuće, osigurati vešeraj s perilicom i sušilicom rublja te dosta elemenata za pohranu.

Foto: Matis Interior

Vlasnica je željela da se neki vintage elementi, koje je naslijedila od svoje bake poput umjetničkih slika, knjiga, stolnih i podnih lampi i dekoracija uključe u uređenje i nađu svoje mjesto u novom domu.

Želja im je također bila da interijer bude dinamičan i vedar te da u njemu ima boja.

Foto: Matis Interior

Prije opremanja prostora bilo je potrebno napraviti neke promjene u samom tlocrtu. Originalni tlocrt imao je tri izolirane sobe, odvojenu kuhinju, kupaonicu, gostinjski toalet i izduženu garderobu. Sada je kuhinja povezana s jednom od soba i stvorena je dnevna zona otvorenog koncepta u koju su stali blagovaonica i radni kutak.

Kupaonice su ostavljene odvojene, ali je u jednu dodan i prostor za perilicu i sušilicu rublja.

Foto: Matis Interior

Namještaj je odabran prema principu estetike i funkcionalnosti, a dio je rađen po mjeri, kako bi se što bolje prilagodio prostoru i iskoristio ga. Tako u kuhinji pored blagovaonskog stola postoji i šank ispod prozora – nudi dodatni kutak za brze obroke i divan pogled iz stana. Na zidu pored je viseći element sa staklom u koje je smješteno posuđe.

Foto: Matis Interior

Kako sivo bijela kuhinja ne bi izgledala monotono, dodane su joj police od dekora drveta, te različite blagovaonske stolice od kojih su neke ustvari fotelje za eksterijer, a preostale vintage primjerici koje je vlasnica donijela sa sobom. Police u kuhinji povezane su odabirom istog materijala i dizajna s onima u radnom kutku.

Foto: Matis Interior

Izvrsno se iskoristio prostor u kupaonici tako što se napravio dugi uski ormarić po mjeri iznad vodokotlića i školjke te ormarić ispod umivaonika. U gostinjskom toaletu su perilica i sušilica rublja u sklopu ormara koji nudi prostor za pohranu.

Foto: Matis Interior

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari