42 KVADRATA: mali funkcionalni dvosobni stan koji donosi klasiku na nov način

Klasiku obično vežemo uz građanske stanove i kuće, s visokim stropovima, velikim prozorima i dvostrukim sobnim vratima. No, ona, u modernoj interpretaciji, izvrsno funkcionira i u malim interijerima!

 


Volite klasiku, profinjenost i eleganciju, teške, bogate materijale, sjajne površine, uzorak mramora… no smatrate da se sve to ne bi uklopilo u vaš mali stan? Ovaj primjer uređenja stana od 42 kvadrata u Parizu, koji potpisije studio Ameo Concept će vam pokazati kako se klasika uspješno može uklopiti u manji interijer, u kojem nema ni puno kvadrata, kao ni  velikih prostorija, visokih stropova…

Stan koji vam predstavljamo prošao je kompletnu adaptaciju od ureda do malog dvosobnog stana kako bi se stvorio optimiziran i sofisticiran životni prostor. Prema željama vlasnika, stan je inspiriran klasikom, ali u modernijoj varijanti te ima puno mjesta za odlaganje i odiše atmosferom doma.

Foto: Agathe Tissier

Foto: Agathe Tissier

Ovaj stan je primijer i kako je sve osmišljeno do posljednjeg detalja – od ugradbenih ormara i drugog namještaja koji su posve iskoristili prostor do sklopki s mesing površinom, ogledalima s mesing okvirima…

Foto: Agathe Tissier

Foto: Agathe Tissier

Foto: Agathe Tissier

Veliki francuski balkoni odnosno prozori osigurali su ulazak velike količine svjetlosti u dnevni prostor, no kako je veća prostorija izdužena i kuhinja se nalazi na suprotnoj strani od prozora, dizajneri su koristili neutralnu svijetlu bazu. Bijela i bež s primjesama svijetlo sive unijele su više svjetlosti i doprinijele da prostor ne izgleda mračno niti zatrpano.

Foto: Agathe Tissier

To je omogućilo i da se unesu elementi klasike – oni ne dominiraju nego su više u ulozi jakih stilskih akcenata. Tako su podovi parket chevron, slagan u obliku francuskog veza, u kuhinji i kupaonici nalaze uzorci mramora, na rasvjeti i kuhinjskim elementima, ručkama, sklopkama i dekorativnim detaljima od mesin, a blagovaonske stolice presvučene su baršunom.

Foto: Agathe Tissier

Foto: Agathe Tissier

Toplinu prostoru dali su drveni elementi, prirodne tkanine i zemljani bež i narančasti tonovi kao i niz dekorativnih detalja.

Foto: Agathe Tissier

 

Komentari