Dvoetažni dizajnerski biser na vrhu stare zgrade. Zaljubili smo se u terasu s vanjskim tušem i kuhinjom!

Jedinstven dizajnerski prostor u koji vas vodimo nalazi se na vru stare zgrade u Madridu, i sastoji se od dvije etaže i velike terase s koje se može putem stropa – ući u spavaonicu na donjoj etaži!

 

 

 

Stambeni prostor površine 90 četvornih metara nalazi se na posljednja dva kata stare historicističke zgrade, građene početkom prošlog stoljeća. Njegovo uređenje potpisuje španjolski studio Idioia Otegui, koji je imao odriješene ruke u osmišljavanju prostora, kako interijera, tako i eksterijera. Većina sadržaja stana u madridskom kvartu Chambera odvija se na donjoj etaži, gdje se nalazi dnevna zona, garderoba koja ujedno i služi kao dodatna soba za odmor te gostinjska soba, te mala spavaća soba.

 

Foto: Idioia Otegui Studio

Gornja etaža, iz koje vode stepenice iz dnevne zone, sastoji se od radne sobe, kupaonice, toaleta i velike terase koja ima i vanjski tuš, kuhinju i prostor za sjedenje. Kako je stubište koje vodi do terase vrlo usko te je dnevna soba s kuhinjom na etaži ispod, dizajneri su predložili vlasnicima koncept vanjske kuhinje i tuša, tako da je tijekom cijeloga dana, kada je toplo vrijeme, mogu boraviti na njoj. Stoga su ostatak prostora podijelili na dvije zone – onu koja služi kao mini dnevni boravak i ona koja je za blagovanje. Sada vlasnici imaju dvije dnevne zone – jednu u zatvorenom, a drugu u otvorenom prostoru.

Foto: Idioia Otegui Studio

Uređenje je inspirirano starim kućama u Andaluziji (naročito gornja etaža i izbor keramike koja je ručno rađena), marokanskim stilom (garderoba) te modernim dizajnom koji je stan učinio maksimalno praktičnim i funkcionalnim.  Najmoderniji dio interijera svakako je tamnozelena kuhinja, ravnih linija svedenih na minimalizam, dok je dnevni boravak oplemenjen daškom luksuza.

Foto: Idioia Otegui Studio

Dodatna zanimljivost ovoga prostora jest da se iz spavaće sobe u prizemlju može izaći u hodnik odnosno terasu na gornjem katu.

 

Komentari