Stan “Explorer” po mjeri najmlađih

Ako ste i sami u djetinjstvu voljeli istraživati i pronalaziti male kutke u domu koji su bili sami vaši, ovaj stan će vas osvojiti.

Stan znakovitog naziva Explorer smješten je u tajvanskom gradu Taoyuanu, a dizajn potpisuje Awork Design Studio. Osnovna je želja investitora bila da stan bude otvorenog tipa, oupan prirodnom svjetlošću i s dovoljno mjesta za nesmetanu igru mališana. Rezultat je smještanje nekoliko različitih zona unutar velikog središnjeg dijela stana i dojam prostranijeg, većeg stana.

projekt: Awork Design studio

Tako se nasuprot prozora nalazi blagovaonica za koju je predviđeno da u bilo kojem trenutku može poslužiti i kao radni kutak.

Glavni je oslonac pri postizanju toplog i udobnog prostora bilo drvo, i to na velikim površinama. Topla boja drveta korištena je kombinaciji s neutralnim, sivim, crnim i bijelim bojama.

projekt: Awork Design studio

Kako bi ulaz u stan bio vizualno odvojen od ostatka prostora, izajnerski tim poslužio se provjerenim trikom i postavio policu koja seže od poda do stropa. Osim što naoko odvaja dnevni boravak i ostatak prostora od ulaznog dijela, služi i kao dodatno mjesto za odlaganje stvari.

projekt: Awork Design studio

Na suprotnom dijelu ovog višenamjenskog prostora nalazi se i mali dječji svijet okupan svjetlošću i s pregršt prostora za spremanje stvari i igračaka.

projekt: Awork Design studio
projekt: Awork Design studio

 

[

Komentari