PROFINJENA JEDNOSTAVNOST: suptilne retro note u dvosobnom stanu

Ovaj dvosobni stan svidjet će se ljubiteljima retro estetike. Dizajnerica Anna Horst stvorila je zanimljiv, živahan interijer sa suptilnim referencama na interijere u kojima se živjelo 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća.


 

Dizajnerica Anna Horst iz dizajnerskog studija Horst Design stoji iza uređenja dvosobnog stana od 57 kvadrata u novogradnji. Vlasnici su željeli imati udoban i ugodan prostor u kojem bi mogli uživati ​​u vremenu koje provode zajedno.

Vlasnica stana jako voli stil iz polovice prošlog stoljeća, kao i vintage namještaj i dekor. No budući da je riječ o novogradnji, dizajnerica je te elemente koji stvaraju poveznicu na prošlost učiniti suptilnijima te se poigrati kontrastima i nijansama.

Foto: Vladimir Barabaš

Dvosobni stan u novogradnji

Vlasnici su podržali sve dizajneričine ideje, što je uvelike olakšalo proces uređenja. Iako je riječ o novogradnii, bile su potrebne neke preinake. Ostavu koja se nalazila u sklopu hodnika dizajnerica je pretvorila u ostakljeni dio unutar kojega je sada garderoba i sustavi za pohranu.

Kuhinja je sada, micanjem dijela zida, u potpunosti otvorena prema dnevnom boravku. Mnogima će se svidjeti koncept kuhinje s dva bočna ormara u uglovima i bez gornjih ormarića. Umjesto njih stavljena je otvorena polica koja je potom ukrašena praktičnim i dekorativnim detaljima.

Foto: Vladimir Barabaš

Dizajnerski komadi za retro atmosferu

Prilikom odabira boja za stan stavljena je svijetla i neutralna baza na koju dolaze komadi namještaja i zanimljivi detalji u tamnom drvetu te tamnozelenoj i crnoj. Sve je začinjeno i ponekim dizajnerskim komadima, poput primjerice kultnih blagovaonskih stolica Antonina Schumanna. Za radni stol odabrana je kultna stolica Cesca iz 60-ih godina.

Foto: Vladimir Barabaš

Izgled interijera upotpunjuju djela odabrana iz galerije Nadežde Vorošilove, kao i grafike i slike poznatih umjetnika.

Foto: Vladimir Barabaš
Komentari