Zaokret prema modernoj klasici: fantastičan makeover Ivine kupaonice, kuhinje i blagovanja

Iako je njezin stan bio u sasvim dobrom stanju te ukusno uređen, naša čitateljica Iva odlučila se ovog proljeća na djelomični makeover koji je potrajao. I još nije posve gotov! Dok čekamo finalni izgled dnevnog boravka, pokazat ćemo vam kako su preuređene kuhinja, kupaonica i blagovanje

 

Kada strastveno volite estetiku, a naročito uređenje interijera i pratite trendove i novitete, onda vaš dom gotovo nijedan dan ne izgleda isto. To dobro zna i naša čitateljica Iva koja obožava mijenjati stvari i dotjerivati ih u svome zagrebačkom domu. Sve to bilježi fotografijama koje objavljuje na facebooku – Interior by Iva te Instagramui.c.c._design

Nakon što je svoj stan uredila u skandinavskom stilu, odlučila je napraviti stilski zaokret i adaptacijom ga usmjeriti prema modernoj klasici. To je bila i njezina glavna inspiracija koja se najviše ogleda u elegantnim uzorcima poput mramora, bogatim, gustim tkaninama na tapeciranim stolcima i sjajnim zlatnim premazima poput onog na umivaoniku.

Pogledajte kako je stan izgledao prije i poslije adaptacije te saznajte što je Iva sve mijenjala u njemu.

Foto: Privatni arhiv

Građevinski radovi odvijali su se u kupaonici, kuhinji i blagovanju, koje je ustvari doživjelo najmanje promjene. I dnevni boravak je uključen u adaptaciju, no kako trenutno još teku neki radovi i preinake jer su majstori malo zakazali, finalni izgled boravka donosimo uskoro.

Foto: Privatni arhiv

Kako nam je otkrila Iva, osim kompletne renovacije kuhinje i kupaonice te djelomično blagovanja, u cijelom stanu se spuštao strop kako bi se stavila ugradbena rasvjeta i rubna led traka oko cijele dnevne zone. Zatim, u cijelom stanu je brušen i lakiran postojeći parket, blindiranje radijatora, premještanje plinskog brojila iz hodnika u zasebnu prostoriju, premještanje perilice u ostavu te ravnanje zidova i postavljanje štukatura.

 

 

KUHINJA PRIJE:

Foto: Privatni arhiv

POSLIJE:

Foto: Privatni arhiv

Mala kuhinja je sada postala prostor prepun svjetla zahvaljujući promjeni boje – tamnosmeđu zamijenile su siva i bež, s dodatkom zlatnih detalja, koji su prostor oplemenili i unijeli u njega dozu luksuza i otmjenosti. Kombinacija jednostavnih ravnih linija ormarića u dobrodošlom je kontrastu sa sjajnim zlatnim detaljima i keramičkim pločicama s uzorkom mramora.

 

BLAGOVANJE PRIJE:

Foto: Privatni arhiv

POSLIJE:

Foto: Privatni arhiv

Blagovanje je dobilo otmjeniji i klasičniji izgled, a tapecirane stolice dale su mu i dojam udobnosti, dok je stol zadržan i odlično se uklopio u novu priču. Nježni plavi tonovi tkanine na stolcima omekšali su prostor, a mramorna ploča originalna je ideja umjesto stolnjaka. Tako se naglašavaju i detalji stavljeni na nju.

 

KUPAONICA PRIJE:

Foto: Privatni arhiv

 

POSLIJE:

Foto: Privatni arhiv

Teško je uopće povezati staru i novu kupaonicu – sve je promijenjeno, ali i novi stil toliko drugačiji od starog. Bijelo-siva baza dobila je crne i zlatne akcente, a novo postolje za tuš pomalo futuristički štih. Kako je kupaonica mala, stakleni paravan od tuš kabine koja je u ravnini s podom doprinijeli su dojmu prostornosti.

 

Komentari