KUĆA KRAJ MORA: neprocjenjiv pogled, prirodni materijali i udobnost iznad svega

Vodimo vas u kuću za odmor na Balearima, smještenu tik do mora. Novi su vlasnici nakon kupovine odlučili iz temelja renovirati interijer i eksterijer kako bi što više bili u suglasju s tradicionalnom lokalnom arhitekturom i prirodnim okolišem

 

 

Među otocima koji spadaju u Baleare svakako je najpoznatija Ibiza, omiljena turistička destinacija, naročito mlađe populacije. No, na otoku se nalaze i manje uvale, skrivene od bučnih plaža i sadržaja. Baš u jednoj takvoj uvali smjestila se i naša junakinja, prekrasna vikendica koja ima bazen, ali i ulaz u more i vez za jedrilicu.

Kuća se prostire na 100 četvornih metara i sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, blagovanja, dvije spavaće sobe i kupaonice. Veliki adut objekta je natkrivena terasa na koju se izlazi iz dnevnog boravka te koja ima zanimljivo osmišljeno mjesto za sjedenje.

Foto: Patricia Gallego

Temeljita obnova

Novi vlasnici nakon kupovine odlučili su svoju ljetnu rezidenciju građenu 50-ih godina prošloga stoljeća obnoviti. I to ne samo zbog dotrajalih instalacija, podova i namještaja, nego i želje da kuća svojim stilom bude više uklopljena u lokalni štih. Zatražili su od dizajnera interijera Raúla Martinsa iz studija Blakstad da njihova kuća za odmor bude što bliža tradicionalnoj arhitekturi Ibize te u suglasju s prirodnim okolišem.

Željeli su više prirodnih materijala u interijeru, prije svega drveta, pamuka i lana te lokalnih materijala i načina gradnje poput suhozida, drveta smreke za krovište, pijesak i glinu.

Foto: Patricia Gallego

Jednostavan dizajn

Što se uređenja tiče, vlasnici su željeli što jednostavniji dizajn s nužnim komadima namještaja i pokojim detaljem kako bi im bilo što jednostavnije održavati kuću. Odabrana paleta boja kreće se od neutralne bijele koja je baza pa sve do kombinacije zemljanih tonova – boje drveta, bež i crne, i to u podnim oblogama, namještaju i na tekstilu.

Foto: Patricia Gallego
Komentari