Dvosobni stan za mladi par: funkcionalan i topao prostor stvoren za ugodan život

Dvosobni stan od 50 četvornih metara moderna je i jednostavno uređena oaza za mladi par. Interijer je kombinacija trendi elemenata, uzoraka i tekstura te onih bezvremenih, klasičnih i to ga čini posebnim

 


Vodimo vas u mali moderni dvosobni stan koji je uredio mladi par kako bi njihov prvi zajednički prostor bio maksimalno prilagođen njihovim potrebama i životnom stilu te istovremeno bio utjelovljenje bezvremenskog dizajna i odisao daškom elegancije. Tako će interijer svojim izgledom biti aktualan dugo vremena te će odoljeti novim tendencijama u dizajnu interijera.

Foto: Kąty Proste

Kako bi 50 kvadrata bilo što funkcionalnije i interijer izgledao vizualno veći, vlasnici su se odlučili za rušenje zidova koji su dijelili hodnik od dnevne zone te rušenje zida između kuhinje i dnevnog boravka. Već s ulaza prostor se otvara prema dnevnoj zoni koja ovako izgleda veće, kao uostalom i hodnik koji s druge strane vodi do spavaće sobe i kupaonice.

 

Foto: Kąty Proste

Hodnik je također iskorišten za dodatni skladišni prostor, a bočni dio kuhinje za policu s knjigama. Sve se to postiglo namještajem po mjeri ravnih i nenametljivih linija u neutralnim svijetlim tonovima – uglavnom bijeloj i sivoj s dodacima svijetlog drveta. Zahvaljujući tome, ali i rušenju zida, prostor kuhinje sada izgleda znatno širi, a s ostatkom dnevne zone povezan je policom koja se proteže od kuhinje pa sve do prozora u boravku.

 

Foto: Kąty Proste

Dodatna poveznica ova dva prostora je blagovanje, opremljeno različitim modelima i bojama stolica, što je unijelo dinamiku. Ovakav koncept kutka za blagovanje ujedno vizualno dijeli kuhinju od boravka.

Foto: Kąty Proste

Moderni štih prostoru dnevnog boravka je dala zidna obloga u boravku s uzorkom betona te crni klub stolić, kombinacija metala i imitacije mramora. Drveni podovi te akcentne drvene plohe na dijelu namještaja u dnevnoj zoni dale su prostoru potrebnu toplinu.

 

Foto: Kąty Proste
Komentari