Stan za najam s terasom poput dnevnog boravka: ukradite ideje za vaš apartman ili životni prostor

Mali trosobni stan u Barceloni namijenjen je za jednokratni najam, a mi smo ga pronašli na Airbnb-u. Oduševio nas je svojom jednostavnošću, šarmom, prekrasnom kupaonicom i terasom kakvu bismo htjeli imati

 

 

Stanovi za jednokratni najam sve su popularniji način odsjedanja za turiste. I ne samo njih… Uređenje koje nije standardno kao u hotelima nego nudi atmosferu doma te osjećaj privatnosti glavni su razlozi za to. A svim ljubiteljima interijera kao i onima koji upravo opremaju stan izvrstan su izvor inspiracije jer je prostor savršen primjer dizajnerskog uređenja pogodnog i za ugodan svakodnevni život.

Foto: Airbnb

Mnogima su oni i poticaj da se sami upuste u avanturu preobrazbe interijera koji imaju na raspolaganju u prostor za jednokratni najam ili da ovako urede svoju vikendicu ili apartman na moru.

Foto: Airbnb

Pronašli smo stan na Airbnb-u koji doista plijeni pažnju svojim uređenjem te može biti veliko nadahnuće. Smješten na zadnjem katu zgrade u širem središtu Barcelone, stan je namijenjen za jednokratni najam te se sastoji od tri prostorije – dnevnog boravka, dvije spavaonice, kupaonice te terase.

 

Foto: Airbnb

Dnevni boravak i kuhinja otvoreni su prostor i imaju sve potrebno za goste koji u pravilu odsjedaju nekoliko dana. Iz ove centralne prostorije ulazi se u sve ostale – dvije spavaonice i kupaonicu te u eksterijer, odnosno terasu.

Foto: Airbnb

Spavaonice su male površinom, tako da su u njih stali samo osnovni elementi – ležajevi i manji ormari za garderobu, no to je posve dovoljno s obzirom na namjenu interijera. Zato je terasa velika površinom i funkcionira kao dnevna zona budući da se sastoji od dijela sa sofom i naslonjačima, velikog blagovaonskog stoga, kutka s ljuljačkom za opuštanje te mini kuhinje.

 

Foto: Airbnb

Terasa je ujedno i najšareniji dio stana, dok je ostatak u svijetlim neutralnim bojama bijeloj i sivoj. One su baza na koju su nadodani akcenti od drveta te u tirkiznoj, žutoj, zelenoj i svijetlo plavoj boji. Akcenti su unijeli dinamiku i vedrinu u prostor koji odiše jednostavnošću i funkcionalnošću.

 

Foto: Airbnb
Komentari