ŠARMANTAN STAN U PRIZEMLJU: jednostavan i ugodan dom za četveročlanu obitelj

Stara i nedavno obnovljena kuća u Vasastadenu skriva divan stan. Prostire se na 100-tinjak kvadrata, opremljen je u karakterističnom skandinavskom stilu i, ako već nije, zasigurno će vas osvojiti svojim toplim i udobnim interijerom.

 


Ma koliko god da smo ih vidjeli, skandinavski interijeri nepresušan su izvor inspiracije i pravi užitak za ljubitelje estetike i uređenja interijera. Bez obzira jeste li ljubitelj skandija ili je vaš omiljeni stil nešto posve oprečno njemu, uvijek ćete zaviriti u interijere u kojima je on prisutan.

 

Foto: Fredrik J Karlsson på SE360.

Vodimo vas u jedan stan u prizemlju stare kuće u Vasastadenu, jednoj od poznatih četvrti u Stockholmu. Stan od 100-tinjak kvadrata je renoviran prije nekoliko godina kada su se novi vlasnici, četveročlana obitelj, uselili u njega. Budžet je bio ograničen pa je dosta staroga namještaja obnovljeno.

 

Foto: Fredrik J Karlsson på SE360.

Stan je zadržao stari tlocrt te ima kružni koncept u kojem jedna prostorija vodi u drugu. Iz hodnika možete ući u kuhinju, a koja dalje vodi u blagovaonicu i jednu dječju sobu. S druge pak strane hodnik vodi u kupaonicu i toalet koji su djelomično pod stepeništem te imaju nakošen strop.

Foto: Fredrik J Karlsson på SE360.

Vrata pored kupaonice vode u veliki dnevni prostor, koji s jedne strane ima ulaz u blagovaonicu u kojoj je i kuhinja, a s druge u roditeljsku spavaću sobu.

Foto: Fredrik J Karlsson på SE360.

Zbog parketa i starih komada namještaja te starog kamina u dnevnom boravku, stan ima starinski šarm i toplinu. Kombiniranje s modernim elementima poput sive sofe, polica za knjige, rasvjete te još nekih detalja daje interijeru slojevitost i potrebnu suvremenost.

Foto: Fredrik J Karlsson på SE360.
Komentari