DALEKO OD ASFALTA I BUKE: adaptacija seoske kuće, novog doma umirovljeničkog para

Stariji bračni par preselio se u malo mjesto u unutrašnjosti Španjolske kako bi u ugodnoj klimi, suncu i čistom zraku te svome novome domu provodio svoje umirovljeničke dane.

 


Bračni par nakon umirovljenja dao se u potragu za svojim novim domom. Htjeli su gradski život zamijeniti nekim mirnijim i usporenijim, u unutrašnjosti Španjolske. Nakon što su pronašli kuću nevelike kvadrature, oko 80 četvornih metara, ali sasvim dovoljne za njihova potrebe, krenula je adaptacija.

Naime, kuća koja se nalazi na vrhu sela i s čijih se prozora spavaće sobe možete diviti planinama, zatečena je u derutnom stanju te je trebala temeljitu obnovu. Vlasnici su angažirali dizajnericu Amai Elias iz Amai Studija te je nakon nekoliko mjeseci transformacija bila gotova.

Dizajnerica Amai Elias / Foto: Amai Studio

Zajednička stilska nit u uređenju ove kuće bila je modernizirana tradicija. Stvoren je moderan i funkcionalan interijer s elementima rustike, koji zadovoljava sve potrebe vlasnika, a koji pored toga ima i povezanost s tradicijom i autentičnim ambijentom seoske kuće.

Stoga su stavljena nova ulazna drvena vrata s lukom te nove drvene obloge i grede na strop te je obnovljeno drveno stubište.

Foto: Amai Studio

Primjenjujući jednostavna pravila, dizajnerica je uspjela interijer učiniti svijetlim, toplim i ugodnim čemu su uvelike doprinijeli prirodni materijali, a prije svega drvene površine.

Foto: Amai Studio

Njegova mala površina koja se sastoji od dnevne zone u prizemlju te dviju spavaćih soba na katu olakšava održavanje kao i grijanje u najhladnijim godišnjim dobima te je savršena kuća za boravak tijekom cijele godine.

Komentari