Idemo u Pirovac. Jedinstvena atmosfera u eklektičnoj kući za odmor

 

Samostojeća katnica u Pirovcu površine 150 četvornih metara, rađena 60-ih godina prošlog stoljeća postala je kuća za najam koja gostima nudi uživanje i pravi odmor u interijeru, ali i eksterijeru. Osim terase od 60 četvornih metara, kuća ima i prekrasan vrt zasađen mediteranskim biljem, u kojem pažnju plijene borovi stari preko 50 godina. Zelenilo je donijelo i neponovljive mirise i atmosferu. Za pomalo netipičan stil uređenja za ovo podneblje zaslužna je vlasnica Dajana Furgala te njezina prijateljica, koja je inače stilistica.

Foto: Privatni arhiv

 

„Na adaptaciji i uređenju kuće radila sam osobno s timom građevinskih profesionalaca i prijatelja a oko definiranja stila i izbora namještaja poslužila sam se savjetima prijateljice i stilistice Kristine Grob“, otkriva vlasnica koja je od interijera htjela učiniti nepretenciozno mjesto koje odiše atmosferom doma te iskoristiti sve prednosti lokacije, da gosti osjete mediteranski štih i način života. Tako je nastala ova topla morska oazu za mir i opuštanje, inspirirana skandinavskim dizajnom, ali i shabby chicom i bohom te dalekim, egzotičnim krajevima. Sve to stvorilo je očaravajuću eklektiku.

 

Foto: Privatni arhiv

„Kako volim putovati i otkrivati različite kulture, a samim time i različite stilove uređenja, imala sam neke preferencije koje je Kristina prepoznala i predložila boho stil, miks atmosfere Maroka, Ibize i Balija. To su sve mjesta koja simboliziraju ljeto, more i opušteni način života te vole prirodne materijale i bijelu boju“, objašnjava vlasnica stilsko usmjerenje interijera koji se sastoji od boravka, kuhinje s blagovanjem, dvije kupaonice i tri spavaonice. Pored bijele boje, u kući su zastupljeni i bež i crni tonovi te prirodni materijali poput drva, lana, špage i jute. Dio toga već je bilo prisutno u kući, točnije na tavanu – namještaj od trske, ručno izrađeni prekrivači i posteljina od sirovog domaćeg platna, stari koferi…

 

Foto: Privatni arhiv

Sve to, kao i komadi kupljeni na sajmu antikviteta i buvljacima iskorišteno je u stvaranju autentične i jedinstvene atmosfere koja je poželjna u kućama za odmor. Starim komadima namještaja od kojih je Dajana mnoge obnovila, dodani su novi, birani tako da se svojim dizajnom i bojom uklapaju u interijer. Ovakvim načinom uređenja, koje voli stare restaurirane komade i ne zahtijeva skupi dizajnerski namještaj, uštedjelo se i na budžetu. „Najveća investicija je bila kreativni duh i puno vremena uz relativno male troškove“, ističe vlasnica.

Komentari