ELEGANCIJA U SVAKOM KUTKU: stan u zagrebačkoj novogradnji za četveročlanu obitelj

Kako elegancija, i to u svome moderniziranom izdanju funkcionira u stanu za četveročlanu obitelj, a da se pritom nisu  izgubile ugoda i toplina doma, pogledajte na primjeru novog projekta studija Mirjane Mikulec

 


Studio Mirjane Mikulec nedavno je završio uređenje stana u centru Zagreba – nadamo se da će vam se svidjeti i biti pravi izvor ideja i inspiracije.

Riječ je o četverosobnom stanu od 120 kvadrata koji se sastoji od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, gospodarskog kutka i open space dnevnog prostora u kojem su boravak, kuhinja i blagovaonica.

Odmah s ulaznih vrata pogled se pruža na dio dnevne zone.

“S obzirom na tlocrt, kuhinja se nalazi na dnu prostorije kod lođe. Nastavno na kuhinju nalazi se blagovaonica iz koje također postoji izlaz na lođu, pa se otvaranjem staklene stijene lako postiže dojam otvorenog prostora. Dnevni prostor vizualno je odvojen elementom u kojem se sa strane prema blagovaonici nalazi mini bar, dok je s druge strane funkcionira kao TV jedinica”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kada je riječ o uređenju u cijelom dnevnom dijelu stana baza je svijetla, a podna obloga ujednačena. Što se pak namještaja tiče, dizajnerica se poigrala kontastom. Veliku ulogu ima vječna crna koju Mirjana Mikulec jako voli koristiti jer njezina dubina i jednostavnost svakom prostoru daje luksuzan moment.

“Isti kontrast provukli smo i kroz zidove. Dijelom je riječ o obojenim zidovima na kojima se nalaze crno bijele grafike dok smo većim dijelom postavili tapetu s grafičkim uzorkom koja povezuje elemente u prostoru.  Ovo je odličan način za razbiti monotoniju zidova, a istovremeno ih ostaviti nenapadnima”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Druga strana hodnika, koja je od ulaznog dijela odijeljena velikim garderobnim ormarom i gospodarskim elementom, vodi do privatnog dijela stana.

“Da bi prostor iskoristili u potpunosti, na dijelu od ulaznog prema dnevnom dijelu osmislili smo takozvani spremišni kubus koji je odvojio dnevni i spavaći dio. Ovdje smo smjestili ormare za odlaganje jakni i cipela kao i police za svakodnevne potrepštine za čišćenje i slično”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dvije dječje sobe namijenjene su tinejdžerki i studentici, a napravljene su u skladu s njihovim željama. Obje imaju puno ormara čije su fronte razigrane ukladama i ručkicama. U studentskoj sobi dominira veliko uzglavlje, i tapeta kojom su se povezale boje u prostoru.

Tinejdžerska soba razlikuje se u obliku ručkica i profilacija, no ideja je na istom tragu – svijetao i ugodan prostor koji se lako personalizira detaljima.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U sklopu glavne spavaće sobe nalazi se i kupaonica te odvojeni garderobni prostor. Kao i u preostale dvije sobe, boje su povezane tapetom, a prevladavaju smirujući zemljani tonovi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Što se tiče kupaonica, u obje je fokus na zelenoj boji. U roditeljskoj kupaonici ona je provučena kroz keramiku, dok je u drugoj u zelenim tonovima vodootporna tapeta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari