Predivan spoj pastelnih tonova i baršuna u stanu mlade tročlane obitelji

Trosobni stan, suprotno očekivanjima, nije opremljen u tipičnom i dominantnom skandinavskom stilu, iako ima neke njegove elemente. Vlasnici, koji su sami uređivali svoj novi dom poželjeli su unijeti neke nove trendove i netipične materijale za podneblje u kojem žive

 


 

Trosobni stan u Švedskoj, suprotno očekivanjima, nije opremljen u tipičnom i dominantnom skandinavskom stilu, iako ima neke njegove elemente. Vlasnici, koji su sami uređivali svoj novi dom poželjeli su unijeti neke nove trendove i netipične materijale za podneblje u kojem žive.

Takvim uređenjem htjeli svoj dom u koji su se uselili s djetetom učiniti toplim i ugodnim obiteljskim gnijezdom, ali s notom profinjenosti i elegancije.

Interijer se sastoji od ulaznog prostora koji s jedne strane vodi u spavaću sobu s garderobom, a s druge strane u dnevnu zonu. U otvoreni prostor dnevne zone vode dvoja vrata i u nju se može ući iz kuhinje te dnevnog boravka. Vlasnici nisu htjeli mijenjati raspored u zgradi staroj 70 godina, te su ostavili dječju sobu povezanu vratima s dnevnim boravkom.

Kada je riječ o stilu uređenja, stan nije baš tipičan predstavnik skandinavskog stila, nego je, u skladu s trendovima, u njegovu uređenju uzeto ono najbolje iz ovoga popularnog načina uređenja te vješto kombinirano s drugim stilovima.

Foto: Alvhem

Vlasnicima su u uređenju inspiracija bili industrijski i klasični stil te trendovi poput namještaja tapeciranog baršunom, bogatih tepiha i sjajnih površina baršuna. Neutralna baza i bijele nijanse ovdje su tako začinjene metalom, betonom i drvetom (metalne stolice u blagovanju, drvena klupa i konzolni stolić u boravku) odnosno materijalima tipičnima za industrijski stil.

Tu su i predstavnici klasičnog stila – ružičasti baršun kojim su presvučene sofa i tabure u dnevnom boravku te trosjed u tamnozelenoj nijansi baršuna te vaza s metalik srebrnim premazom.

Foto: Alvhem

Upravo su ovi elementi preuzeti iz drugih stilova dali ovom prostoru dodatnu privlačnost i zanimljivost te mekoću i ugodu. Posebno je za to zaslužan baršun u pastelnim tonovima, koji donosi i atmosferu hotelskih soba u privatni interijer, što je veliki trend u uređenju.

 

Komentari