OČARAVAJUĆE I OPUŠTENO: dvosobni stan koji voli jednostavnost i prirodne materijale

Nepretenciozan koncept kao i želja da se što više prirode putem materijala, boja i uzoraka te bilja unese u stan rezultirali su privlačnim interijerom koji ima ‘ono nešto’. Zavirite u prekrasan dvosobni stan koji osvaja svojom jednostavnošću

 

 

 

Dvosobni stan u predgrađu Stockholma vlasnici su sami uređivali. U 58 četvornih metara nalaze se veliki dnevni boravak, spavaća soba, kuhinja s blagovanjem te hodnik, ostava i kupaonica. Kako je zgrada stara skoro 60 godina, u njoj vlada starinski koncept rasporeda prostorija – s jedne strane hodnika su poveća kuhinja u kojoj se našlo mjesta i za blagovanje, kupaonica i ostava, a s druge strane hodnika nalaze se boravak i spavaća soba.

 

Foto: Svenskfast.se

Stan se može pohvaliti i s dva balkona na koja se izlazi iz kuhinje, odnosno dnevnog boravka, koji vlasnicima omogućuje da uživaju u pogledu na zelenilo i park, koji se pružaju s njih. U uređenju vlasnici su slijedili svoje želje i nastojanje da njihov dom odražava njih same – ljubav prema prirodnim materijalima, prirodi, zelenilu, putovanjima, jednostavnosti, uživanju u malim stvarima. I naravno, skandinavskom dizajnu.

Osim ovoga stila u stanu su preko starinskih naslijeđenih stvari prisutni i retro elementi.

Foto: Svenskfast.se

Prevladavaju neutralni bijeli tonovi, vješto izbalansirani s prirodnim drvetom te zelenim akcentima koji prizivaju prirodu u stan. Pored drveta, korišteni su prirodni materijali poput kože, vune i pamuka.

 

Foto: Svenskfast.se

Motivi zelenila i prirode prisutni su u svim prostorijama, a naročito to dolazi do izražaja u dnevnom boravku te kuhinji, u dijelu za blagovanje koji ima upečatljivu zidnu tapetu. Vlasnici su tako htjeli povezati zelenilo kojim je zgrada okružena s interijerom u kojem žive, odnosno prenijeti ga u svoj dom, kako bi uvijek izgledao svježe i dinamično, te nudio opuštajuću atmosferu.