MIRJANA MIKULEC: najljepši hoteli koje ću jednog dana posjetiti

Iako su nam ove pandemijske godine značajno smanjile količinu putovanja, uvijek možemo “putovati slikom”, zar ne? Zato sam napravila mali popis – ovo su genijalni hoteli koji su me osvojili i osigurali svoje mjesto na mojoj “bucket” listi.

 

 

 


Zavirite u njihove interijere, tko zna, možda vas upravo ovi hoteli inspiriraju na pravo putovanje kada se vratimo u staro normalno!

RESCHIO: zavirite u srednjevjekovni dvorac pretvoren u boutique hotel

1. CASA COOK CHANIA, KRETA

Foto: Mikuta

Već sama ova slika je dovoljna da Casa Cook Chania dođe i na vašu top listu, zar ne? Razlog zašto mi je zapeo za oko je odlična kombinacija zelenila, drva i betona, što interijeru i eksterijeru daje pomalo nedovršen izgled. Osim toga, razlikuje se i svojim konceptom.

Hotel je zapravo sastavljen od niza malih vila, odnosno zasebnih jedinica, nudeći posjetiteljima najbolje od dvaju svijetova – dovoljno intime i privatnosti, s obzirom na to da imate cijelu jedinicu samo za sebe, zajedno s pripadajućom terasom, a kada želite među ljude, tu su bazeni, restorani i drugo.

Foto: Mikuta

Koncept potpisuje K-STUDIO i riječ je o trećem takvom resortu na Kreti. Smješten je tik uz plažu, u blizini grada Khanije koji osvaja jedinstvenim kulturnim miksom otomanskih, venecijanskih i egipatskih elemenata, pa je idealan i za one željne istraživanja i razgledavanja.

Foto: Mikuta

Ako imate djecu, dobro je znati da je Casa Cook Chania kids friendly, pa je za najmlađe osmišljen niz različitih aktivnosti u kojima mogu uživati s vršnjacima. Ostali hoteli s potpisom Casa Cook rezervirani su samo za one 18+.

Savršeno mjesto za ljetni godišnji odmor, zar ne?

Foto: Mikuta

 

Foto: Mikuta

 

Foto: Luxuo.com

2. LEFAY RESORT & SPA DOLOMITI, PINZOLO

Foto: Lefay Resort & Spa Dolomiti

Ako ipak tražite savršeno mjesto za zimski godišnji odmor, onda je Lefay Resort & SPA Dolomiti idealan izbor. Smješten u malom mjestu u talijanskim Alpama, ovaj luksuzni resort kao da briše granice između interijera i eksterijera, pa na svakom koraku možete uživati u pogledu na zadivljujuću prirodu.

 

Foto: Lefay Resort & Spa Dolomiti

Sam interijer zapravo je vrlo jednostavan i bazira se na reinterpretaciji lokalne, tradicionalne arhitekture. Prostorom dominiraju tradicionalni materijali poput drveta i kamena, bez nepotrebnih detalja. Sve je podređeno prirodi i okolišu u kojem se hotel nalazi.

Foto: Lefay Resort & Spa Dolomiti

Cijeli je resort zapravo svojevrsni arhitektonski hommage prirodi i na tom se temelji luksuz i cjelokupni dojam.

Hotel je smješten u blizini Madonne di Campiglio, pa ljubitelji zimskih sportova mogu uživati u skijanju, ali i jednostavno uživati u predivnoj prirodi, unutarnjim i vanjskim bazenima i sl.

Foto: Lefay Resort & Spa Dolomiti
Foto: Lefay Resort & Spa Dolomiti

3. SAVUTE ELEPHANT LODGE, BELMOND SAFARI, BOCVANA

Foto: Savute Elephant Lodge

Luksuzni safari hotel s pet zvjezdica smješten je u srcu Afrike, i to u samom Nacionalnom parku Chobe. Doručak s pogledom na slonove ili pak velike divlje mačke -definitivno avantura koja se pamti.

 

Foto: Savute Elephant Lodge

Ova luksuzna oaza smještena je u ruralnom dijel nacionalnog parka i nudi savršeno mjesto za odmor od istraživanja afriške divljine. Zemljane nijanse i prirodni materijali u interijeru perfektno se nadovezuju na prirodu koja okružuje hotel.

Foto: Savute Elephant Lodge

Moram priznati da nisam nikada baš bila tip koji sanja o ovakvim avanturama, ali ovaj mi je hotel definitivno promijenio mišljenje!

 

Foto: Savute Elephant Lodge

 


4. THE ROYAL MANSOUR, MARAKEŠ

Foto: Royal Mansour

Nešto posve drugačije je ovaj nevjerojatni hotel u samom srcu Maroka. Royal Mansour slovi za najluksuzniji hotel u Marakešu i istovremeno spaja prepoznatljive elemente arapske arhitekture, marokanskog načina života i nevojerojatnu posvećenost detaljima.

Foto: Royal Mansour

Ovaj hotel slovi za jednu od najboljih spa lokacija na cijelom svijetu, a posebno atraktivan je sam atrij hotela inspiriran krletkom i čipkom. Okupan je svjetlošću i protkan mramorom za ultimativni dojam luksuza. Ovo ni ne čudi s obzirom na to da je hotel dao sagradi marokanski kralj za ugošćivanje inozemnih dužnosnika.

Foto: Royal Mansour

 


5. HOTEL DANIELI, VENECIJA

Foto: Hotel Danieli

Najbliži i vjerojatno najpoznatiji je čuveni hotel Danieli. Nekoliko sam puta na njihovoj terasi popila kavu, ali oduvijek mi je bio san ondje i prenoćiti. Danieli je pravo utjelovljenje luksuza, ali i povijesti. Sastoji se od triju palača koje datiraju još iz 14. stoljeća.

Foto: Hotel Danieli
Foto: Hotel Danieli
Foto: Hotel Danieli
Foto: Hotel Danieli

To su hoteli koji su na mojoj listi onih koje stvarno želim jednoga dana posjetiti. Koji su na vašoj listi? Jeste li neki od njih već posjetili?

 

Komentari