Dvosobni stan u duhu 50-ih: super spoj sive i žute u renoviranom interijeru

Dvosobni stan od 60 četvornih metara prošao je temeljitu adaptaciju koja je donijela funkcionalniji i moderniji koncept prostora, baš po mjeri novih vlasnika

 


Stan u staroj višekatnici dobio je posve novi izgled zahvaljujući adaptaciji koja je bila opsežna. Iza uređenja stoji dizajnerica Tatjana Minina koja je osmislila prostor prema željama vlasnika. Njihovi zahtjevi bili su stvoriti moderniji i funkcionalniji prostor te unijeti sve novo, ali s atmosferom kakva je vladala u interijerima u 50-im godinama prošloga stoljeća.

Foto: Mihail Loskutov

Moderniji i funkcionalniji prostor ostvario se povezivanjem dnevnih prostorija. Tako je maknut zid koji je postojao između male kuhinje i uskog i dugog dnevnog boravka. Ovime je prostor postao prilagođeniji suvremenom načinu života, a otvaranje kuhinje ostatku dnevne zone unijelo je više prostornosti i prozračnosti.

K tome su odabrane boje poput bijele i žute koje omogućuju da prostor bude svjetliji tijekom cijelog dana, bez obzira na položaj sunca.

Foto: Mihail Loskutov

Za stvaranje duha 50-ih dizajnerica je upotrijebila tamne tapete s upečatljivim uzorkom, jednostavne i decente štukature, hrastove podove, tapecirani namještaj, podne keramičke pločice šesterokutnog oblika, a na zidovima bijele pločice malog formata s naglašenim rubovima poznatima i kao metro pločice. Ove pločice provlače se kroz cijeli stan, pa čak i spavaću sobu – njima je obložen dio zida ispod prozora, a iza radijatora.

Prostor ispod prozora u spavaćoj sobi vješto je iskorišten za radnu plohu – može poslužiti kao kutak za rad ali i šminjanje i njegu.

Foto: Mihail Loskutov

Posebnost stana su i sitni detalji poput ručki na vratima komode i ormara koji su nabavljeni na Baliju. Oživjeli su jednostavnu i modernu kuhinju, a unikatnom učinili crnu komodu u dnevnom boravku, rađenu po mjeri.

 

Foto: Mihail Loskutov

Stan definira predivan spoj žute i sive koje se provlače cijelim interijerom, koji čini zaokruženu stilsku cjelinu.

Foto: Mihail Loskutov
Komentari