DVOSOBNI STAN ZA NAJAM: kontrastima je stvoren vedar i originalan prostor

Kako bi privukli turiste koji traže funkcionalne ali i originalne interijere, vlasnici nerijetko za uređenje stanova i apartmana za najam angažiraju dizajnere. Upravo takav scenarij odvio se prilikom adaptacije i prenamjene dvosobnog stana u Milanu!

 

 


Dizajnerica Catherine Magliulo potpisuje projekt uređenja dvosobnog stana od 50 kvadrata. Cilj adatpacije starog stana, koji se nalazi u Izoli, staroj četvrti Milana, bio je novim izgledom prenamijeniti ga za potrebe jednokratnog najma. A to je prodrazumijevalo jednostavan i efektan dizajn koji će se svidjeti mladim modernim turistima, koji ne žele odsjedati u hotelima.

Također, ovakva namjena ne inzistira na puno prostora za pohranu odjeće i ostalih stvari, nego samo osnovne komade namještaja. Velika pozornost stoga je stavljena na završne obrade – boje koje se temelje na kontrastima, uzorke i dizajn namještaja kao i ukrašavanje detaljima.

Foto: Studio Roy

Tlocrt stana je vrlo jednostavan: hodnik na ulazu vodi s jedne strane u ostavu te spavaću sobu od 13 kvadratnih metara a s druge strane u kupaonicu koja se sastoji od dva dijela, a ravno od ulaza je dnevni boravak od 20 četvornih metara unutar kojega se nalazi i mini kuhinja te kutak za objedovanje. Dnevni boravak odvojen je od ulaza pomičnim kliznim vratima unutar zida.

 

Budući da se radi stanu za iznajmljivanje, prilikom adaptacije nije mijenjan raspored. Jedine promjene odnose se na izgled kuhinje koja je prethodno zauzimala gotovo cijeli zid dnevnog boravka ispred sofe, a sada zauzima samo mali zid kod ulaza u prostoriju. Reduciranje kuhinjskog prostora bilo je sasvim logično s obzirom na namjenu prostora. Stoga je i klasični blagovaonski stol maknut, a umjesto njega je stavljen šank koji služi kao radna ploha i prostor za blagovanje.

Foto: Studio Roy

Odabirom ružičaste boje kuhinje i šanka te upečatljivim tapetama jungle uzorka prostor kuhinje vizualno se odvaja od boravka te stilom vuče na vintage iz 50-ih. Ovakav kolorističkih kontrast ružičaste i zelenih jungle uzoraka ponavlja se i u spavaćoj sobi, što je čini originalnom.

 

 


 

Komentari