Može i u tamnim tonovima: kako smo uredili stančić od 40 m2 u Banja Luci

Opet smo odlučili poigrati se bojama i u mali stan unijeti tamne boje, prema želji vlasnika. Odabirom ovakvih tonova stvorila se veća doza topline i intime u cijelom prostoru. A koje smo nove materijale koristili u opremanju kuhinje, saznajte u nastavku teksta

 

Odlučili smo vam pokazati stan u novogradnji u Banja Luci, naš prošlogodišnji projekt na koji smo jako ponosni. Prije svega jer smo mali prostor, tek nešto već od 40 četvornih metara opremili u tamnim nijansama. Interijer se sastoji od dvije cjeline – prostora za druženje i privatnog prostora. U prvom se nalazi minijaturna kuhinja te blagovanje s dnevnim boravkom, a u drugoj spavaća soba. Kako je stan mali, tražio se, pored spavaće sobe, dodatni prostor za skladištenje. Njega smo smjestili u tv zid, koji osim uređaja i otvorenih polica za knjige, ima i ormare. Ovaj komad namještaja, kao i sav ostali u stanu, radili smo prema mjeri, što nam je omogućilo da maksimalno iskoristimo svaki centimetar prostora. Tako je ovaj stan postao i savršeno funkcionalan.

Opasnost da interijer stvara dojam zagušenosti zbog odabira tamnijih nijansi izbjegli smo izbjegavanjem previše naglašenih detalja te kreiranjem namještaja ravnih i jednostavnih linija. Tamnim bojama usto smo dodavali i one u svjetlijim nijansama. Minimalističkom stilu uređenja u dnevnoj zoni dodali smo klasične komponente u vidu bijele uklade koja je zamaskirala neravnine u zidu te dala prostoru elegantan i raskošniji izgled. Pored toga je širina uklade omogućila da taj ugradbeni element postane i polica za odlaganje sitnica.

Kuhinja je opremljena modernim materijalima – za fronte je upotrijebljen feniks, a za radnu plohu laminam koji se može zbog svoje otpornosti koristiti i u eksterijerima. Feniks je kvalitetan i vrlo izdržljiv trendi materijal, popularan zbog svoje mat površine. Za blagovanje smo odabrali okrugli bijeli stol kako bi prostor izgledao veći nego što jest. Dojam prostornosti u boravku stvoren je elementima od stakla – ogledala na zidu te klub stolića sa staklenom površinom.

Spavaća soba, koja je ujedno i radni kutak opremljena je u smirujućim plavim nijansama s dodatkom smeđih tonova što je dalo potrebnu intimu i toplinu prostoru.

Komentari