Prava proljetna atmosfera u prekrasnom retro interijeru

U živahnoj dnevnoj zoni doma mlade obitelji sve poziva na druženje, uživanje i opuštanje, a poseban šarm daju retro komadi namještaja i detalji kombinirani sa skandinavskim stilom uređenja

 

Želja nam je da naš dom, naročito dnevna zona odiše toplinom, jedinstvenom atmosferom koja poziva na odmor, druženje, opuštanje. Ova dnevna zona koju je uređivao studio Shoko Design pravi je primjer kako se to može postići – teško da se netko neće osjećati ugodno i kao kod svoje kuće u ovakvom interijeru. A kada se tome pridodaju hrana i piće, ugođaj je zagarantiran. S tim da je ovdje unešen i dašak proljeća u retro interijer.

Na osnovu koju čini skandinavski dizajn s neutralnim nijansama bijele i sive, dizajneri su dodali retro elemente poput cigle, ružičastog hladnjaka, prirodnog drveta i rasvjete te dobili privlačan interijer u kojem se toplina osjeti na svakom koraku. Detalji u domu također su kombinacija skandi i retro stila. Dodatnu živost interijeru su dali elementi koji su uvukli proljeće u interijer – cvijeće, začini, svježe povrće i voće na stolu i na kuhinjskoj radnoj ploči… Tu je i odabir nježnih pastelnih nijansi ružičaste i plave kao idealan, osvježavajući proljetni kolorit.

Prije intervencije dizajnera ovaj prostor je bio posve odijeljen – između kuhinje i boravka bio je zid. On je sada srušen da bi se dobio otvoren prostor i povezali socijalni sadržaji u stanu – kuhinja, blagovanje i boravak. Na ovaj način prostor izgleda veći nego što jest – gubi se osjećaj skučenosti koju su prije imale obje prostorije.

 

 

Komentari