Kad lift ulazi u stan. Zavirite u ovaj fantastičan penthouse u Kranju

Cijela etaža urbane vile u Kranju rezervirana je za obiteljski dom površine 150 četvornih metara. Posebnim ovaj interijer čini ne samo njegova prostranost te velika terasa s pogledom na zelenilo i prirodu, nego i činjenica da lift u zgradi vodi direktno u stan

 

 

Slovenski studio za arhitekturu i dizajn Habitare potpisuje uređenje modernog doma, penthousea u Kranju za četveročlanu obitelj – bračnog para i dvije kćeri. Vlasnici su željeli da njihov dom bude moderan i jednostavan, inspiriran minimalističkim stilom, s vrlo malo detalja, boja i uzoraka. No istovremeno su željeli da prostor ispunjen minimalizmom ne bude odviše sterilan i bezličan. Posebnost ovoga stana jest njegova jedinstvena pozicija na cijelom posljednjem katu urbane vile te pogled koji se pruža s velike terase.

No, pravi adut je činjenica da lift vodi direktno u stan. Stoga su arhitekti, kako bi malo odvojili ovaj ulazni dio u stan stavili staklena vrata sivo-smeđe boje koja se po potrebi mogu zatvoriti. Unutrašnjost ulaznog prostora koji tvori nišu zanimljivog je uređen te je tako stavljen poseban akcent u prostoru na njega, kako bi se naglasila ova specifičnost. Ulazni prostor vodi u prostranu dnevnu zonu koja se sastoji od boravka, blagovanja te kuhinje sa šankom.

Velika vanjska staklena stijena nudi prekrasan pogled i vodi na terasu koja se za lijepog vremena pretvara u dnevni boravak na otvorenom. Ostatak stana čine tri spavaonice te dvije kupaonice, od kojih je jedna dio glavne roditeljske spavaonice. I ovaj privatni prostor uređen je vrlo jednostavno i s tek ponekim detaljem, a životnost prostoru daju akcenti u tirkiznoj i žutoj boji. Dodatnu protutežu neutralnim tonovima bijele i sive daju elementi od drveta, koji su donijeli i toplinu doma.

 

 

 

Komentari