Jednostavno, a upečatljivo: moderni stan za tročlanu obitelj

Manji trosobni stan u Sankt Peterburg novi je dom mlade obitelji koja je poželjela prije useljenja pretvoriti ga u udobno obiteljsko gnijezdo koje će odisati modernošću i toplinom, biti funkcionalno i jednostavno za održavanje

 

 

Trosobni stan u Sankt Peterburgu, Rusiji, novi je dom mlade tročlane obitelji, a njegovo uređenje potpisuje Studio Marina Merenkova. Interijer od 60 četvornih metara, prema želji vlasnika, spoj je modernog i tradicionalnog. Njihov zahtjev odnosio se i na to da stan bude nadahnut prirodnošću i ugodom, ali bez previše detalja i boja te da velika kuhinja s ostavom bude dnevna zona.

Dizajnerica Marina Merenkova osmislila je stan u dominantnoj bijeloj, s dodacima različitih nijansi sive, plave i zelene koje čine prostor toplijim, zanimljivijim i stilski slojevitijim. Toplinu su unijele i drvene zidne i podne obloge. Problem manje dnevne zone riješen je šankom na koji se naslonio blagovaonski stol. Šank je vizualno odijelio zonu kuhinje od boravka, ali i poslužio kao mjesto za skladištenje.

Spavaća soba, zbog priličnog broja kvadrata iskorištena je kao skladišni prostor te je ugrađen garderobni ormar na koji se nastavlja radni kutak. Dječja soba jednostavna je oaza za spavanje, igranje i crtanje, dok je u kupaonicu prekrasnim zelenim mramorom unesena doza svježine i prirodnosti.

Komentari