MALI DVOSOBNI STAN: originalan i funkcionalan dom za mladu vlasnicu

Prije useljenja, svoj novi dom od 45 četvornih metara mlada je vlasnica dala u ruke dizajnera kako bi bio po njezinoj mjeri te imao originalna rješenja – od namještaja, preko boja pa sve do detalja

 


 

Vodimo vas u stan koji zauzima površinu od 45 četvornih metara te se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom, spavaće sobe te kupaonice. Kirill Ustinov i Peter Lukjanov, dvojica dizajnera iz ANC Concept studija, bili su zaduženi za njegovo uređenje.

Vlasnica, mlada žena koja ne bježi od odvažnih izbora i nestandardnih rješenja poželjela je da njezin novi dom bude jednostavan, s daškom retro štiha, istovremeno moderan, mladenački i – originalan.

 

Foto: Dmitrij Libanenko

Ponekad je teško postići ravnotežu miješajući različite stilove, uzorke i boje no ovdje je to dizajnerima uspjelo. Neutralna podloga sive i bež sasvim je dobro ‘prihvatila’ različite nijanse ružičaste, narančaste, zelene i žute. One unose razigranost i originalnost, a kako su vješto dozirane kao koloristički akcenti, ne stvaraju dojam nesklada.

Foto: Dmitrij Libanenko

Čak ni spušteni ružičasti strop u kuhinji kao ni ukrasne lajsne u boravku ne djeluju napadno. Originalnosti s dozom duhovitosti su uvelike doprinijeli detalji poput figura praščića u kupaonici i hodniku, porculanske figure na komodi u boravku, stalku pomoćnog stolića u obliku ždrala kao i motivi na tapetama, ukrasnim jastucima i crtežima.

Foto: Dmitrij Libanenko

Istovremeno, prostor je i iznimno funkcionalan, što je također bio jedan od zahtjeva vlasnice. Stoga su prije uređenja napravljeni neki građevinski zahvati poput micanja vrata koja su dijelila hodnik od dnevnog boravka.

Tako cijeli prostor izgleda veći nego što jest, a dnevna svjetlost je doprla do hodnika u kojeg su ugrađeni garderobni ormari. Također, u hodniku je ugrađen i ormar u koji su smještena perilica i sušilica rublja.

Foto: Dmitrij Libanenko

U kuhinji nema gornjih ormarića, budući da vlasnica rijetko boravi za štednjakom, a problem skladištenja riješen je donjim ormarićima kao i ormarićima ispod klupe koja je inače namijenjena za odmor i čitanje, s prekrasnim pogledom na okoliš. Blagovaonski dio riješen je šankom u kojeg je ugrađeno i kuhalo.

Foto: Dmitrij Libanenko
Komentari