Moderna kuća za odmor u srcu Istre: uživajte u eksterijeru i interijeru Ville Vela

Dobrodošli u malo istarsko mjesto Baderna kraj Poreča gdje se nalazi Villa Vela kroz koju možete i vi prošetati gledajući video prilog koji je snimila ekipa InDizajna. Vilu odlikuje suvremen vanjski izgled koji se unatoč netradicionalnom obliku, izvrsno uklopio u okruženje.

 


Villa Vela jedna je od mnogobrojnih luksuznih vila za najam koje My Istria ima u svojoj ponudi. Autor arhitektonskog rješenja je Studio AlterLego d.o.o. iz Pule, a interijer su uredili vlasnici.

Foto: My Istria

“Villa Vela prostire se na 250 kvadrata. Podijeljena je u tri etaže – prizemlja s dnevnim prostorom i sobom za igru, te kata i galerije sa spavaćim sobama i kupaonicama. Open space koncept prizemlja od 60 kvadrata sadrži sve potrebno za ugodan odmor i druženje – kuhinju, veliku blagovaonicu i dnevni boravak. Ovdje se nalazi i jedna kupaonica koja je spojena s vanjskim prostorom za odmor”, rekla nam je Mateja Barišić iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

Uređenje vile je vrlo suvremeno što je vidljivo u samoj bazi. Tako je završna obrada podova, stropa i dijela zidova u betonu čiji je hladni dojam razbijen drvenim i tapeciranim elementima koji prostor čine vrlo ugodnim. Stil je naglašen rasvjetnim tijelima ali i dizajnerskim komadima namještaja, a za sam ugođaj zaslužan je pogled koji je otvoren prema vanjskom prostoru za odmor.

Foto: My Istria

Na prvom katu nalaze se tri prostrane spavaće sobe, od kojih svaka ima kupaonicu i izlaz na terasu. Dvije od njih imaju i galerijski prostor s po dva dodatna ležaja. Upravo ovdje, dojam prostranosti, osim same kvadrature, naglašavaju i visoki stropovi.

Foto: My Istria

Samo uređenje nastavak je na prizemni dio. Kombinacija betona i neutralnih tonova s metalnim elementima i akcentnim tapeciranim komadima rezultirali su udobnim i estetski privlačnim prostorom.

Foto: My Istria

“Na parceli od 900 kvadrata, osim Ville, nalazi se impresivni eksterijer – prostrani bazen, privatni vrt, otvorena kuhinja i čak osam punktova za uživanje na otvorenom. Posebnost ovog eksterijera je upravo vanjska kuhinja s mjestom za blagovanje koja slijedi uređenje interijera kuće. Bazenu tako možemo pristupiti s obje strane”, otkrivaa Mateja Barišić.

 

 

Komentari