Tamne nijanse u maloj spavaćoj sobi? Pogledajte naš najnoviji projekt

Zvuči pomalo nelogično i protiv osnovnih pravila uređenja interijera da u malim prostorima dominiraju tamnije boje, no na našem primjeru pokazujemo da je i to moguće, vještim doziranjem nijansi i kombiniranjem sa svjetlijim detaljima

 

Naša klijentica, djevojka Danijela, poželjela je svoju novu spavaću sobu opremiti u minimalističkom stilu i tamnijim nijansama. Kako je soba vrlo skučena, njezin zahtjev bili su visoki ormari u koje će moći staviti odjeću i druge stvari odnosno da se prostor maksimalno iskoristi te trendi krevet s uzglavljem jer joj se jako sviđa taj stil. Stoga smo se odlučili za ugradbeni ormar, a kut zida iskoristili smo za uske otvorene police kako bi prostor izgledao dinamičnije i zanimljivije. Zajedno smo odabrali tapecirani krevet, koji u svojoj unutrašnjosti krije dodatni prostor za skladištenje, što se Danijeli vrlo svidjelo.

Također, jedan od njezinih zahtjeva bile su tamne boje, jer nije ljubiteljica pastelnih i jarkih boja, naročito kada je spavaća soba u pitanju. Predložili smo joj sive nijanse za zidove, ormar i krevet, dok smo, da bi dobili kontrapunkt, komodu za rublje odabrali u bež-crnim tonovima.  Komoda u boji drveta te bogati sivi tepih dali su prostoru toplinu, kao i parketni pod, a štukature dašak klasike i bezvremenosti.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari