Lako nam je bilo zavoljeti ovaj prekrasan, opuštajući dom mlade dizajnerice

Najveći dokaz za kvalitetu, kreativnost i ideje nekoga dizajnera interijera jest njegov vlastiti dom. Danas vas vodimo u stan mlade španjolske dizajnerice Neus Casanova koji sasvim sigurno opravdava i njezinu popularnost u domovini

 

 

Neus Casanova je mlada španjolska dizajnerica iz studija Degoma, koja oduševljava uređenjem interijera kojim vladaju jednostavnost, spontanost, prirodni materijali i igranje stilovima te nastojanje da forma ne bude ispred atmosfere u domu. A atmosfera koju voli postići Neus je upravo – ugoda i lepršavost. I njezin životni prostor odraz je upravo takvog nastojanja. ‘Uređenje moga doma je moj prvi veći projekt’, objašnjava dizajnerica, koji je u stan uselila početkom svoje karijere, nakon studija dizajna.

U međuvremenu joj se pridružio partner, a stan je zbog svoje solidne kvadrature od 62 četvorna metra ostavljao dovoljno prostora za novog stanara. Kako Neus svoj posao često radi doma i potreban joj je radni prostor kod kuće, odlučila je spavaću sobu podijeliti na dva dijela. U jedan njegov dio ugradila je kubus u koji je smjestila krevet koji se može zatvoriti kliznim vratima, dok je ostatak sobe radni prostor. Visina stropa omogućila je dodatnu galeriju i spremište stvari ispod stropa, do kojih se dolazi ljestvama.

 

Foto: Stella Rotger

 

Ostatak stana čini dnevna zona, podijeljena prozračnom stakleno-drvenom pregradom. Tako je prostor kuhinje ostao povezan s blagovanjem i boravkom te dobiva više prirodnog svjetla. Samo uređenje je kombinacija stilova, starog i novog, namještaja po mjeri i dizajnerskih komada kao i onih nađenih na sajmovima antikviteta… Tako se u Neusinu domu izmjenjuju Ikeine sofe i ormarići s Eames naslonjačima te vintage stolicama s buvljaka kao i njezinim kreacijama poput police ili visilica u blagovanju.

‘Volim raditi s neutralnom bazom, na koju onda dodajem što mi se čini zanimljivim, bez obzira na stil. Naravno da konačni rezultat ipak, pored toga da stan ima dušu, mora pokazivati i sklad‘, ističe. Isto tako, moderne i ravne bijele plohe iverala smjenjuju se sa zaobljenim drvenima, potpomognute zadržanim i obnovljenim stropnim gredama što je interijeru dalo rustiklani ugođaj.

 

Izvor: El Mueble